PSD Satu Mare: Vrem congres PSD pana la mijlocul lunii octombrie. Avem nevoie de o conducere legitima

PSD Satu Mare: Vrem congres PSD pana la mijlocul lunii octombrie. Avem nevoie de o conducere legitima

PSD Satu Mare: Vrem congres PSD pana la mijlocul lunii octombrie. Avem nevoie de o conducere legitima

by September 11, 2015 0 comments

Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD cere organizarea unui Congres Naţional al partidului până la mijlocul lunii octombrie. Preşedintele Mircea Govor a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD Satu Mare îl va susţine în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, alături de echipa pe care o va forma în jurul său. Potrivit preşedintelui Govor, un Congres Naţional este necesar pentru a putea pregăti în linişte şi cu o conducere legitimă alegerile locale de anul viitor.

PSD Satu Mare se pregăteşte de locale
Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că, după vacanţa de vară, PSD a intrat în linie dreaptă cu activităţile de partid, pregătindu-se de alegerile locale de anul viitor. “Acum trei ani, în 2012, am candidat pe liste comune în cadrul USL, împreună cu colegii de la PNL. Acum, USL nu mai există, iar la nivelul judeţului Satu Mare am rămas în alianţă cu UNPR. Până la alegerile locale, încă nu se ştie dacă UNPR va merge separat sau vor veni cu noi în alianţă. La ora actuală, îi considerăm aliaţi, sunt aliaţi la guvernare şi, împreună, ne pregătim pentru locale”, a declarat Mircea Govor.

Un Congres Naţional necesar
Preşedintele PSD Satu Mare a propus organizarea unui Congres Naţional până în data de 15 octombrie. “Ca să poţi să te pregăteşti pentru alegerile locale, în primul rând, îţi trebuie o stabilitate foarte bună la nivel naţional. După cum ştim, la nivel naţional avem o conducere interimară. Consider că este necesar ca de urgenţă să convocăm un congres naţional până la jumătatea lunii octombrie, pentru a putea pregăti în linişte şi cu o conducere legitimă alegerile locale. Şi o spun asta în mod special pentru că aici, în judeţul Satu Mare, e o situaţie mai delicată decât în alte judeţe. Vreau să pregătesc în aşa fel alegerile locale, bineînţeles cu consultarea preşedintelui partidului şi a colegilor din conducerea centrală, astfel încât primarul nostru să recâştige Primăria Satu Mare. Nu este un lucru simplu. Eu susţin în mod special să avem o conducere stabilă la nivel naţional. Pentru asta propun, cum am mai spus-o, să avem congresul până în data de 15 octombrie. Organizaţia PSD Satu Mare îl va susţine în continuare pe domnul Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte, împreună cu echipa pe care o va forma în jurul dânsului. Am vrut să fie un semnal şi de la Satu Mare, pentru că am văzut că şi alţi colegi din ţară sunt de acord cu această propunere. Sper din suflet ca după data de 15 octombrie să intrăm în forţă în pregătirea alegerilor locale”, a declarat liderul social-democrat.

PSD vrea să recâştige Primăria Satu Mare
Preşedintele Govor a prezentat şi obiectivele PSD Satu Mare la alegerile locale, cel mai important fiind recâştigarea Primăriei Satu Mare. “În ceea ce înseamnă Satu Mare, în continuare sunt ferm convins că avem forţa şi posibilitatea să recâştigăm municipiul Satu Mare. Avem 21 de primării la nivel de judeţ, pe care vreau să le păstrăm, şi mai câştigăm încă cel puţin trei comune, unde să avem primari PSD. La Consiliul Judeţean vom face listele. După cum ştiţi, viitorul preşedinte va fi ales din rândul consilierilor judeţeni. Acolo, lucrurile se vor tranşa cu majorităţile care se vor forma la nivelul judeţului. Dar cel mai greu şi mai important este municipiul Satu Mare. Sunt ferm convins că noi, echipa de la nivelul judeţului Satu Mare, împreună cu cei de la municipiu, vom reuşi să recâştigăm municipiul Satu Mare pentru Dorel Coica. Nu este simplu, nu este uşor. În USL a fost mult mai simplu, pentru că am fost două partide foarte puternice. Acum lucrurile sunt puţin mai complicate, dar sper că vom reuşi.

Listele, finalizate după congres
Listele cu candidaţi la Consiliul Judeţean şi Consiliile Locale vor fi stabilite după 15 octombrie. “După congres o să stabilim şi listele cu toţi colegii noştri candidaţi. Vă spun sincer că deja schiţăm, la nivelul judeţului, cum vor arăta noile structuri în teritoriu, care vor fi candidaţii noştri pentru consiliile locale, la nivelul municipiului Satu Mare, la nivelul municipiului Carei, al oraşelor şi, bineînţeles, la Consiliul Judeţean. Aşa că am început activitatea în forţă, nu vorbim de alte partide, nu atacăm viitorii contracandidaţi. Noi vrem să facem ceea ce trebuie pentru locuitorii judeţului Satu Mare, nu să împroşcăm cu noroi în alţii”, a arătat Mircea Govor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<