Reactia dura a lui Klaus Iohannis: Romania nu accepta cotele obligatorii de refugiati

Reactia dura a lui Klaus Iohannis: Romania nu accepta cotele obligatorii de refugiati

Reactia dura a lui Klaus Iohannis: Romania nu accepta cotele obligatorii de refugiati

by September 10, 2015 1 comment

Presedintele Klaus Iohannis a criticat joi Comisia Europeana, pe care o acuza ca a calculat “contabiliceste” si fara a se consulta cu statele membre numarul de refugiati pe care ar trebui sa il primeasca fiecare tara, precizand ca Romania nu este de acord cu cotele obligatorii anuntate in urma cu o zi de Jean Claude Juncker.

“Nu consider ca este o solutie si oportun sa vorbim de cote obligatorii calculate intr-un mod foarte birocratic, contabiliceste, fara a consulta statele membre”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, intr-o scurta declaratie acordata presei.

Seful statului a precizat ca Romania va fi reprezentata la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne de luni, la Bruxelles, in care se va discuta acest subiect, de ministrul de Interne Gabriel Oprea.

“Am avut o discutie cu dl Oprea in aceasta dimineata si mandatul ministrului de Interne la Conferinta JAI e sa nu declare adeziunea noastra pentru cotele obligatorii”, a subliniat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat ca a luat “act cu oarecare nemultumire de acest proiect prezentat in Parlamentul European” si a criticat faptul ca “din partea Comisiei Europeana s-a lucrat pe un proiect destul de birocratic”.

“Oricum avea de-a face cu un proiect care prevede si detalii care poate nu ar fi fost necesare in aceasta faza a numarului de imigranti care vor putea fi reaprtizati in diferite state”, a continuat presedintele, notand ca “aici nu vorbim de cifre, este vorba de oameni si nu de piese care trebuie numarate”.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Radu Bercea
    #1 Radu Bercea 25 September, 2015, 11:53

    Romania va deveni cit de curind un stat islamic datorita idiotilor de politicieni in frunte cu presedintele tari. Romani trezitiva din somnul cel de moarte. Dati jos gasca corupta de politicieni care au dus Romania in situatia jalnica de astazi. Islamizarea Romaniei a Inceput. Contruirea a celei mai mari moscheie in inima Bucurestiului. Uitativa ce se intimpla in Franta, Anglia, Germania unde islamisti imigranti au ocupat orase intregi. Romani sinteti urmasii dacilor urmasii lui Stefan Cel Mare , Mihai Viteazu, Vlad Tepes . Urmasi ai poporului Roman luptati impotriva islamizari Romaniei, puneti mina pe topoare si lichidati in primul rind hoarda de bastarzi politici, politicieni care conduc tara in Haos. Sa va ajute Dumnezeu si aparati valorile sacre ale stramosilor nostri.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.