Traian Basescu va deveni, vineri, membru al PMP. “Voi fi un presedinte facultativ, onorific”

Traian Basescu va deveni, vineri, membru al PMP. “Voi fi un presedinte facultativ, onorific”

Traian Basescu va deveni, vineri, membru al PMP. “Voi fi un presedinte facultativ, onorific”

by October 8, 2015 0 comments

Anunţul înscrierii lui Traian Băsescu în PMP este aşteptat vineri, când la sediul partidului este programată o conferinţă de presă susţinută de fostul preşedinte, acesta precizând, de altfel, încă de zilele trecute, că se va alătura partidului până în 10 octombrie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a mers şi joi la sediul Partidului Mişcarea Populară (PMP), însă a refuzat să precizeze când va semna adeziunea la partid.

“Până la ora 24.00 este timp”, le-a răspuns fostul preşedinte Traian Băsescu jurnaliştilor care l-au întrebat dacă se va mai înscrie în PMP până în 10 octombrie, aşa cum a declarat săptămâna trecută.

Joi, PMP a anunţat că fostul preşedinte Traian Băsescu va susţine, vineri, o conferinţă de presă la sediul partidului, fără a anunţa însă tema acesteia.

În conferinţa de presă de vineri este aşteptat anunţul înscrierii lui Traian Băsescu în PMP.

Pe de altă parte, surse din PMP au susţinut că la Congresul din 24 octombrie, care va avea loc la Sala Palatului, Partidul Mişcarea Populară se va redenumi, devenind “Mişcarea Populară”, urmând să-şi schimbe totodată şi sigla şi să opteze pentru una asemănătoare celei a Partidului Popularilor Europeni.

Fostul preşedinte Traian Băsescu declara, în urmă cu o săptămână, că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze “un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie” şi că nu neapărat trebuie să fie “autoritatea executivă zero” a formaţiunii.

Întrebat atunci dacă va fi preşedintele PMP, Traian Băsescu a spus: “Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii”.

El a precizat că un Congres al formaţiunii politice este programat pentru 24 octombrie.

Băsescu a mai spus că obiectivul său este este acela de a construi un partid nou. “Eu nu am luat decizia de a fi preşedintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experienţa pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă şi autoritatea politică pe care o am”, a adăugat fostul preşedinte.

Recent, la o emisiune a postului B1 Tv, solicitat să precizeze dacă va candida la congres la funcţia de preşedinte al PMP, Băsescu spunea: “Cred că mi-ar sta mai bine aşa, un preşedinte facultativ, onorific (…), că nici nu mă desconsider într-atât încât să spun că pot fi simplu membru … probabil ceva onorific pe acolo”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.