Catalin Predoiu:Ministerul Justitiei va fi condus de Monica Macovei. Aveam nevoie de un demnitar gen Valeriu Stoica

Catalin Predoiu:Ministerul Justitiei va fi condus de Monica Macovei. Aveam nevoie de un demnitar gen Valeriu Stoica

Catalin Predoiu:Ministerul Justitiei va fi condus de Monica Macovei. Aveam nevoie de un demnitar gen Valeriu Stoica

by November 16, 2015 0 comments

Premierul din umbra al PNL, Catalin Predoiu, si-a manifestat, intr-un interviu pentru Q Magazine, rezervele fata de numirea Cristinei Guseth la ministerul justitiei, pe motiv ca n-ar fi cel mai bun pas inainte si ca “este apropiata ideatic de Macovei, deci vom avea influente Macovei la Justitie”. Declaratiile sale vin in ziua audierilor noilor ministri in Parlament. “Eu as fi văzut pe cineva de tip Valeriu Stoica la Justitie, un profesor de drept recunoscut unanim, cu o bună cunoastere a sistemului judiciar si cu dexterităti politice, echilibru si dialog în primul rând. Aveam doua nume în atentie”, a mai declarat Catalin Predoiu.

Predoiu mai spune despre noul guvern ca nu este in acord complet cu cerintele strazii, care a dorit un guvern fara politicieni.

“Strada a fost vocală si clară pentru un guvern fără politicieni. Formal a primit un astfel de guvern.  În realitate, nu complet, unii sunt politicieni fără carnet. Eu mi-am asumat fără rezerve capacitatea de guvernare. Sunt trei ministri în actualul guvern pe care îi aveam în vedere, cu doi chiar am discutat cooptarea în guvern si acceptaseră”

Intrebat daca ar accepta sa lucreze cu domnul Cioloş la nivel guvernamental, Predoiu a raspuns:
“Am avut cu premierul desemnat o discutie în vară pentru cooptarea dumnealui în Cabinet, deci în principiu pot coopera, cum am făcut-o dealtfel si în trecut, în diverse împrejurări.”

Catalin Predoiu mai spune ca se vede in continuare premierul din umbra al PNL, chiar daca n-a fost desemnat de presedintele Klaus Iohannis. “Protocolul de fuziune se aplică în cazul în care PNL guvernează, deci nimic schimbat din acest punct de vedere. Nu PNL guvernează, ci Cabinetul Ciolos”, a explicat Predoiu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.