DNA solicita Parlamentului incuviintarea pentru arestarea deputatilor PNL, Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

DNA solicita Parlamentului incuviintarea pentru arestarea deputatilor PNL, Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

DNA solicita Parlamentului incuviintarea pentru arestarea deputatilor PNL, Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

by November 27, 2015 0 comments

Laura Codruta Kovesi l-a sesizat pe procurorul general pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor sa aprobe arestarea preventiva a doi deputati, intr-un dosar privind Autoritatea pentru restituirea proprietatilor in care se acuza supraevaluarea unui teren cu 87 mil. lei informeaza DNA, potrivit Hotnews.ro.

Este vorba de Ioan Oltean, acuzat de trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu, si de Florin Catalin Teodorescu, pentru abuz in serviciu.

Teodorescu, trimis in judecata sub control judiciar in alt dosar, era la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), precizeaza Directia Anticoruptie.

De mentionat ca DNA a solicitat si la sfarsitul anului trecut arestarea lui Teodorescu intr-un dosar in care este implicata si Alina Bica, cerere respinsa de Camera Deputatilor.

In dosarul de anul trecut procurorii acuzau o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei.

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus joi cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in dosarul Mihai Rotaru, dupa ce a fost ridicat de pe aeroport. Rotaru este beneficiarul despagubirii de 109 mil. lei, procurorii afirmand ca terenul in cauza a fost supraevaluat cu peste 87 mil. lei.

Potrivit comunicatului de vineri al DNA, Teodorescu, membru in comisia ce stabilea despagubirile, impreuna cu alti inculpati ce faceau parte din aceeasi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuta – Presedinte, Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica si Alexandru Lacramioara) prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu au aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire cesionarului Rotaru Mihai.

Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat, apreciaza procurorii

Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011.

Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei cu 750.000 euro. 

Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta.

De asemenea, din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului.

In schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis lui Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii, mai acuza DNA.

Crinuta Dumitrean a fost retinuta joi de procurorii DNA in dosarul despagubirilor ANRP catre Mihai Rotaru, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

La sediul DNA a fost solicitata o ambulanta, preventiv, intrucat Crinuta Dumitrean este insarcinata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.