Consiului Judetean Satu mare a alocat cultelor 2 milioane de lei

Consiului Judetean Satu mare a alocat cultelor 2 milioane de lei

Consiului Judetean Satu mare a alocat cultelor 2 milioane de lei

by December 15, 2015 0 comments

În cadrul şedinţei extraordinare de ieri, consilierii judeţeni au votat aproape în unanimitate singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, cel referitor la alocarea fondurilor reprezentând sprijinul financiar pentru unităţile de cult din judeţul Satu Mare. În total, pentru diferite trebuinţe, cultelor din judeţ le-au fost alocate suma de 1,9 milioane de lei.

Bani pentru toate cultele
Şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Judeţean Satu Mare a avut ca scop alocarea unor sume pentru ajutorarea cultelor din judeţ. Potrivit preşedintelui Adrian Ştef, solicitările au fost depuse de culte. “Am reuşit să ajutăm toate bisericile din judeţul Satu Mare, mă refer la cele recunoscute în România. Toţi au primit fonduri”, a precizat preşedintele Ştef.

În total, pentru cultele din judeţ a fost alocată suma de 1,9 milioane de lei. “Au fost solicitări diverse, atât sprijin financiar pentru buna funcţionare dar şi pentru construcţii. Am adoptat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean şi regulamentul în baza căruia s-au putut face aceste solicitări, ce trebuie să conţină dosarele. Colegii noştri s-au întrunit, au verificat dosarele, bineînţeles au fost şi discuţii şi, în funcţie de solicitări, au fost alocate fonduri”, a precizat preşedintele Ştef.

Discuţii în şedinţă
Înainte ca proiectul de hotărâre să fie aprobat, în cadrul şedinţei au avut loc discuţii cu privire la acest aspect. Astfel, consilierul judeţean PNL Ioan Panea a arătat că reprezentanţii Comisiei de Buget-Finanţe nu au reuşit să se întrunească în şedinţă şi consideră că fără avizul acesteia nu pot fi alocate fondurile. “Votăm cu toţii acest proiect de hotărâre ca să nu spună bisericile că noi nu am vrut să le dăm bani”, a spus Panea.

Preşedintele Copnsiliului Judeţean, Adrian Ştef, a dat explicaţiile necesare, afirmând că proiectul de hotărâre a fost aprobat legal. “În cazul consiliilor judeţene, convocarea şedinţelor ordinare se face în minim cinci zile, iar a celor extraordinare în maxim 3 zile. Ca această şedinţă să fie extraordinară, convocarea nu trebuie să depăşească trei zile. Poate fi convocată şi de îndată. Aici nu a fost bine interpretată situaţia de către unii consilieri judeţeni”, a mai spus preşedintele Ştef.

Acesta a mai adăugat că a dorit ca aceşti bani să ajungă la cultele din judeţul Satu Mare înainte de sărbători, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care a fost convocată şedinţa de ieri.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<