Fostul primar, Andrei Chiliman, urmarit penal intr-un nou dosar DNA pentru abuz in serviciu

Fostul primar, Andrei Chiliman, urmarit penal intr-un nou dosar DNA pentru abuz in serviciu

Fostul primar, Andrei Chiliman, urmarit penal intr-un nou dosar DNA pentru abuz in serviciu

by December 22, 2015 0 comments

Primarul suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar, in care este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si complicitate la distrugere, informeaza DNA, intr-un comunicat.

Andrei Chiliman s-a prezentat marti dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie si a refuzat sa dea declaratii presei.

Andrei Chiliman a fost trimis in judecata, pe 6 octombrie, de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, intr-un alt dosar, in care este acuzat de abuz in serviciu, in legatura cu eliberarea unei autorizatii de functionare pentru o terasa. Procurorii il acuza pe Chiliman ca, la data de 16 octombrie 2014, primarul sectorului 1, Petrica Marius Ionescu si Georgiana Constantina Derdene, in exercitarea atributiilor de serviciu, au emis o autorizatie de functionare pentru o terasa amplasata pe teren proprietate privata, prin care s-a autorizat ca o societate comerciala sa desfasoare activitate de alimentatie publica in unitatea tip terasa, cu incalcarea Hotararii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013, care stabileste regulamentul de functionare al unitatilor de alimentatie publica. Procurorii sustin ca autorizatia a fost eliberata de Chiliman fara acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectati, desi cunostea opozitia ferma si explicita a acestora.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Petrica Marius Ionescu, director executiv al Directiei Utilitati Publice din cadrul Primariei Sector 1, si Georgiana Constantina Derdene, sef serviciu in cadrul Serviciului Utilitati Publice din cadrul Primariei Sector 1 Bucuresti.

De asemenea, Andrei Chiliman este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, fiind suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie in acelasi dosar in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Pe 18 iunie 2015, Andrei Chiliman a fost ridicat de procurorii DNA de pe aeroportul Henri Coanda pentru a fi audiat in acest dosar.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.