Ziua Nationala a Romaniei. Parada militara de toata frumusetea In Piata Constitutiei

Ziua Nationala a Romaniei. Parada militara de toata frumusetea In Piata Constitutiei

Ziua Nationala a Romaniei. Parada militara de toata frumusetea In Piata Constitutiei

by December 1, 2015 0 comments
In fiecare an, de 1 decembrie, la Bucuresti, in orasul unirii, la Alba Iulia la Catedrala Reintregirii sau Incoronarii, dar si in toate orasele mari din intreaga tara au loc parade militare, manifestari culturale si ceremonii prilejuite de aniversarea acestei zile, evenimente care ii reunesc alaturi pe romanii de pretutindeni, potrivit Hotnews.ro.

Parada traditionala de Ziua Nationala a inceput dupa ora 11.00 in Piata Constitutiei si a durat peste o ora. Au participat peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de echipamente militare (tancuri, masini, etc), din MApN, MAI, SRI, SPP, STS, etc. Militarilor romani li s-au adaugat detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.
In tribuna oficiala, pe langa presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos  au mai fost Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, ministrul Apararii, Mihnea Motoc, presedintele PSD, Liviu Dragnea, copresedintele PNL Vasile Blaga, ofiteri ai Armatei Romane, alti membri ai Guvernului, politicieni si reprezentanti ai institutiilor statului, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

12.04 Potrivit Digi24, intr-un apel la 112 s-a anuntat ca un barbat inarmat cu un pistol neletal ar fi in preajma zonei oficiale. Alertat, SPP l-ar fi identificat pe barbat, dar nu a gasit asupra sa nicio arma. Cazul este investigat de autoritati

11.37 La parada militara asista circa 10.000 de persoane (Mediafax)

11.29 Incepe parada aeronavelor Aviatiei Romane, cu un elicopter Puma, urmat de alte trei formatii de cate trei elicoptere

11.19 Printre cei prezenti se mai numara fostii presedinti Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, ministrul Apararii, Mihnea Motoc, presedintele PSD, Liviu Dragnea, copresedintele PNL Vasile Blaga, ofiteri ai Armatei Romane, alti membri ai Guvernului, politicieni si reprezentanti ai institutiilor statului, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

11.07 A inceput parada militara

11.02 Presedintele Klaus Iohannis a ajuns in Piata Constitutiei si a salutat militarii din dispozitiv. Se intoneaza imnul Romaniei

10.36 Ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care le ureaza romanilor ”puterea de a construi un viitor si un destin asa cum si-l doresc”.

10.15 Festivitatile prilejuite de implinirea a 97 de ani de la Marea Unire din 1918 si de aniversarea Zilei Nationale au debutat marti, la Alba Iulia, in prezenta unui numar restrans de persoane, majoritatea reprezentand autoritatile locale si judetene, parlamentari si europarlamentari.

10.13 S-au scurs 97 de ani de la Marea Unire, in acest rastimp natiunea romana a fost incercata de razboi, de dictatura, de criza si austeritate, dar de fiecarea data si-a gasit forta pentru a-si cauta un viitor mai bun, a declarat Klaus Iohannis intr-un mesaj de Ziua Nationala de la Cotroceni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.