Criticile lui Klaus Iohannis la adresa UE: Vreau de la Uniunea Europeana mai multa coerenta, viziune si strategie

Criticile lui Klaus Iohannis la adresa UE: Vreau de la Uniunea Europeana mai multa coerenta, viziune si strategie

Criticile lui Klaus Iohannis la adresa UE: Vreau de la Uniunea Europeana mai multa coerenta, viziune si strategie

by January 21, 2016 0 comments

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, la Cotroceni cu ambasadorii acreditați în România. Șeful statului a spus că anul 2015 a marcat începutul unui nou mod de a face politică.

România își menține obiectivul aderării la Schengen, deși, în prezent, spațiul de liberă circulație este pus sub semnul îndoielii. Parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și UE rămân pilonii fundamentali pe care se construiește politica externă a României, a mai spus Klaus Iohannis. În ceea ce privește Republica Moldova, România este decisă să rămână un susţinător ferm al aspiraţiilor europene ale acesteia, să susţină reformele necesare acestui obiectiv şi să fie puternic implicată în mobilizarea solidarităţii europene.

Vă prezentăm cele mai importante declarații făcute de șeful statului:

Prin adoptarea Strategiei Naționale de Apărare a Țării în iunie 2015, România și-a conturat clar și predictibil cadrul în care operează în materie de securitate națională, dar mai cu seamă s-a definit pe sine ca stat în raport cu propriii cetățeni, în raport cu aliații și partenerii săi internaționali, în regiune și în ansamblul politicii internaționale.

România puternică în Europa și în lume, așa cum am intitulat Strategia Națională de Apărare, nu este un deziderat care ne privește doar pe noi, la noi acasă, ci un angajament de politică externă în sine.

România este puternică în hotărârea sa de a fi o sursă de stabilitate și democrație într-o regiune complicată, în consecvența și predictibilitatea acțiunilor sale în raport cu partenerii externi și în loialitatea față de valori și principii.

Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenența la NATO și la Uniunea Europeană au fost, sunt și vor rămâne pilonii fundamentali pe care se construiește politica externă a României.

Cred că 2015 a însemnat începutul unui alt mod de a face politică, pe care cetățenii noștri îl doresc și îl așteaptă și care este pe măsura unei Românii cu adevărat

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.