Raspunsul Cotroceniului: CSAT nu poate umbla dupa ofiteri acoperiti! Nu are cum sa verifice 23 000 de magistrati

Raspunsul Cotroceniului: CSAT nu poate umbla dupa ofiteri acoperiti! Nu are cum sa verifice 23 000 de magistrati

Raspunsul Cotroceniului: CSAT nu poate umbla dupa ofiteri acoperiti! Nu are cum sa verifice 23 000 de magistrati

by January 19, 2016 0 comments

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a declarat, marţi, că CSAT nu are instrumentele necesare pentru a verifica 23.000 de magistraţi şi pentru a da verdictul că nu există printre ei ofiţeri acoperiţi. Mihalache a arătat că anunţul magistraţilor de a da în judecată CSAT este “hazardat”, potrivit rtv.net.

Conducererea Uniunii Naţionale a Judecătorilor a anunţat că nu exclude să se adreseze instanţelor, după comunicatul CSAT privind acoperiţii din Justiţie.

În replică, consilierul prezidenţial, Dan Mihalache, a declarat că că intenţia Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România de a da în judecată CSAT în problema relaţiei dintre justiţie şi servicii este „hazardată”.

“Mi se pare puţin hazardat şi am sentimentul că cineva este într-o campanie electorală în Justiţie prin această temă. Există obligaţia legală, nu noi am introdus-o, cred că (a fost prevăzut de lege-n.r.) în anul 2005 sau 2006 ca CSAT să verifice aceste lucruri”, a declarat şeful cancelariei prezidenţiale.

Pe de altă parte, Dan Mihalache a afirmat că această atribuţie a CSAT ar trebui regândită.

“Dacă mă întrebaţi pe mine, este puţin complicat. Nu văd aici foarte bine rolul CSAT şi poate într-o zi această prevedere ar trebui regândită pentru că CSAT nu are instrumente la dispoziţie pentru a verifica 23.000 de magistraţi”, a explicat Mihalache.

Potrivit lui Dan Mihalache, CSAT poate doar să trimită declaraţiile pe proprie răspundere catre instituţiile abilitate pentru a vedea dacă în rândul judecătorilor sunt şi ofiţeri acoperiţi.

„Răspunsul instituţiilor acesta a fost (nu există ofiţeri acoperiţi în rândul judecătorilor-n.r.)”, apreciind că CSAT nu are capacităţi proprii pentru a „umbla după ofiţeri acoperiţi”, a mai arătat Mihalache.

Dan Mihalache a afirmat că are „anumite dubii asupra acestei proceduri”, însă „acesta a fost răspunsul instutuţiilor statului”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.