Calin Popescu Tariceanu: Ministrul Justitiei a incalcat procedurile de numire a sefului DNA

Calin Popescu Tariceanu: Ministrul Justitiei a incalcat procedurile de numire a sefului DNA

Calin Popescu Tariceanu: Ministrul Justitiei a incalcat procedurile de numire a sefului DNA

by February 29, 2016 0 comments

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca anuntul ministrului Justitiei, Raluca Pruna privind reinvestirea Codrutei Kovesi la sefia DNA reprezinta o incalcare a procedurilor si i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa o avertizeze pe Raluca Pruna, transmite Mediafax.

“Vreau sa fiu, de la inceput, foarte bine si clar inteles: nu discut despre persoana. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat. Din moment ce, inclusiv in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respecta aceste proceduri vedem acum, dintr-o data, ca sare peste ceea ce a vorbit inainte si era foarte convinsa ca asa trebuie sa faca si vad ca vrea sa respecte aceasta procedura numai pentru numirea procurorului general, in timp ce pentru DNA a gasit o scurtatura, anuntul in conferinta de presa”, a sustinut Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

Presedintele Senatului a mai spus ca ministrul Justitiei a dat un semnal prost in sistem, pentru ca procurorii au vazut cum anumite pozitii “sunt rezervate din start”.

“Cred ca este si o responsabilitate aici, bineinteles, a primului ministru sa ii atraga atentia ministrului Justitiei sa intre in legalitate, altfel toata aceasta procedura se trasforma in cu totul altceva, nu vreau sa folosesc un epitet deranjant, dar, sigur, ca criteriile care sunt, criteriile obiective, si care in mod normal ar trebui sa fie utilizate, e clar ca nu mai functioneaza, ci alte resorturi”, a mai spus presedintele Senatului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.