Concluzii. La Spitalul de Pediatrie din Piteşti sunt probleme de ordin administrativ

Concluzii. La Spitalul de Pediatrie din Piteşti sunt probleme de ordin administrativ

Concluzii. La Spitalul de Pediatrie din Piteşti sunt probleme de ordin administrativ

by February 27, 2016 0 comments

La Spitalul de Pediatrie din Pitești există probleme de ordin administrativ, deoarece unitatea a raportat constant, din ianuarie anul trecut și până în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a efectuat nicio analiză – este una dintre concluziile preliminare ale Corpului de control al premierului, în legătură cu situația copiilor cu afecțiuni grave, transferați la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, scrie agerpres.ro.

Conform sursei, Corpul de control al prim-ministrului a efectuat, în perioada 18 — 26 februarie, verificări în legătură cu situația copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Maria Curie”.

“Spitalul de Pediatrie Pitești nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. În perioada 1.01.2015 — 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nicio infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în trei zile, respectiv în lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a trei dintre aceștia”, potrivit Corpului de control al premierului.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/sanatate/2016/02/26/corpul-de-control-al-premierului-la-spitalul-de-pediatrie-din-pitesti-exista-probleme-de-ordin-administrativ-20-07-29

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<