Critici. CSM dezaprobă declaraţiile politicienilor în cazul ANAF vs. Antene

Critici. CSM dezaprobă declaraţiile politicienilor în cazul ANAF vs. Antene

Critici. CSM dezaprobă declaraţiile politicienilor în cazul ANAF vs. Antene

by February 18, 2016 0 comments

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Mircea Aron, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de mesajele lansate de oamenii politici în scandalul ANAF vs. Antene, opinând că asemenea luări de poziţie “pun sub semnul precaritatii” o procedura judiciara parte a procesului penal si ca risca sa exceada cadrului constitutional in materia infaptuirii justitiei in Romania.

“Dezbaterea publica, precum si mesajele publice ale reprezentantilor puterii executive si legislative, incepand cu Presedintele si Prim – ministrul  Romaniei, Presedintele Senatului, parlamentari cu vocatie de formatori de opinie si importanti reprezentanti ai presei scrise si audiovizuale contin aprecieri  de natura a pune sub semnul precaritatii  o procedura judiciara  ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal – si anume executarea hotararii judecatoresti. Astfel de manifestari risca sa exceada cadrului constitutional in materia infaptuirii justitiei in Romania, prezentand un potential de afectare a independentei si prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept.
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii isi manifesta ingrijorarea fata de exprimarea  publica a unor opinii in cauza, fara a distinge intre actul de justitie propriu – zis si actiunile autoritatii publice responsabile cu punerea in executare a hotararii judecatoresti“, arata presedintele CSM intr-un comunicat de presa transmis de institutie, citat de hotnews.ro.

Mircea Aron a invitat reprezentantii autoritatilor statului, institutiile de presa si societatea civila, “la o abordare echilibrata, lucida si rezonabila a dezbaterii publice, ca semn de matura asumare a logicii democratice si a echilibrului puterilor in stat”.

Citiţi mai multe pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20805659-csm-critica-declaratiile-politicienilor-cazul-somatiei-anaf-adresa-antenelor-astfel-aprecieri-pun-sub-semnul-precaritatii-procedura-judiciara-parte-procesului-penal-prezinta-protential-afectare-indepe.htm

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.