Deputatul Nicolae Paun, arestat preventiv pentru fapte de coruptie

Deputatul Nicolae Paun, arestat preventiv pentru fapte de coruptie

Deputatul Nicolae Paun, arestat preventiv pentru fapte de coruptie

by February 27, 2016 0 comments

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sambata arestare preventiva a deputatului Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor “Pro Europa”, urmarit penal pentru fapte de coruptie in legatura cu derularea unor proiecte cu fonduri europene, anunta Digi24.

Potrivit mediafax, solicitarea DNA de arestare preventiva a fost judecata vineri, insa instanta a amanat pronuntarea pentru sambata. Intre timp, Nicolae Paun a parasit sediul instantei, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere de 24 de ore.

Nicolae Paun a fost retinut joi in dosarul in care mai este cercetat si deputatul Madalin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; schimbarea fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor europene; deturnare de fonduri; spalarea banilor; efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia; cumparare de influenta si influentarea declaratiilor.

De asemenea, el este acuzat de evaziune fiscala si folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect.

Potrivit DNA, la initiativa Asociatiei Partida Romilor “Pro Europa”, a fost realizat, in toate judetele Romaniei, in perioada 2010 – 2013, proiectul “Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, cu finantare din fonduri europene. Prin implementarea proiectului se urmareau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de munca si implicarea, in initiative de antreprenoriat social, a unui numar de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.