Posibilul candidat al PSD la primaria sectorului 2 a primit “pe sub mana” de la Neculai Ontanu, un teren in zona Baneasa. Un sentiment deja-vu?

Posibilul candidat al PSD la primaria sectorului 2 a primit “pe sub mana” de la Neculai Ontanu, un teren in zona Baneasa. Un sentiment deja-vu?

Posibilul candidat al PSD la primaria sectorului 2 a primit “pe sub mana” de la Neculai Ontanu, un teren in zona Baneasa. Un sentiment deja-vu?

by March 29, 2016 0 comments

PSD cauta un candidat pentru primaria sectorului 2, dupa ce Neculai Ontanu a fost arestat intr-un dosar privind retrocedarea unui teren. Pentru aceasta competitie se vehiculeaza trei nume: deputatii Dumitru Chirita, Rodica Nassar si viceprimarul de la 2, Mihai  Mugur Toader. Primul nu are mari sanse pentru ca vine din sectorul 5, este omul lui Vanghelie, nefiind agreat de Liviu Dragnea.

Drept urmare, numele vehiculate, ca potentiali candidati ar fi Rodica Nassar, sefa organizatiei PSD sector 2, sau viceprimarul, care este chiar fratele acesteia. Presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Gabriela Firea a declarat saptamana trecuta ca ar prefera un candidat-femeie, dar nu stie daca o sa accepte aceasta pozitie. Ea se referea, binenteles la Rodica Nassar. Daca Nassar ar refuza, ar face-o, probabil pentru a-i face loc rudei sale, mai mult implicata in zona administrativa. Toader a fost consilier local PSD intre 2008-2012, apoi a fost numit viceprimar. Totul, se pastreaza astfel in familie. Interesant este si faptul ca cei doi frati sunt foarte apropiati de Neculai Ontanu, ei putand sa continue ( daca unul dintre ei ar castiga primaria), politica dusa de fostul edil. Pe aceata cale, intreaga structura politica si administrativa construita de Ontanu in 16 ani,  ar ramane in picioare.

De mentionat este si faptul ca Rodica Nassar este beneficiara unui teren in sectorul 2, pe care i l-a facut cadou Neculai Ontanu in 2002. ( citeste sihttp://www.ancheteonline.ro/2016/03/neculai-ontanu-pe-faras-intreg-esafodajul-edilului-de-la-2-pe-cale-sa-se-destrame/ ). Este vorba despre un teren de 1652 mp in zona Baneasa-Ancuta.

Ziarul Adevarul scria in 2002 ca “certificatul de Urbanism pentru vila cu doua etaje si Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, i-a pus la dispozitie deputatei PSD Rodica Nassar 1.652 metri patrati teren in zona Baneasa-Ancuta. Certificatul de Urbanism pentru vila cu doua etaje si mansarda, doamna deputat l-a obtinut a doua zi dupa ce terenul a fost trecut din administrarea municipalitatii in cea a Primariei sectorului 2. Vecin de parcela cu doamna deputat este consilierul municipal PSD Mihai Voiculescu. Masinaria de vot a PSD-ului din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a scos, in septembrie 2001, 9.289 metri patrati de teren din administrarea Primariei Capitalei pentru a fi dati Primariei sectorului 2. Terenul situat pe strazile Baneasa Ancuta si Biserica Floreasca era destinat, dupa cum a reiesit din expunerea de motive a primarului Neculai Ontanu, “rezolvarii gravei probleme a lipsei de locuinte cu care se confrunta intreg municipiul Bucuresti, ca si sectorul 2…”. A doua zi, inainte ca hotararea consilierilor municipali sa fie validata de Prefectura, doamnei deputat Nassar Rodica i se elibereaza de catre Primaria sectorului 2 Certificatul de Urbanism pentru “imobilul situat in intravilanul municipiului Bucuresti, format din teren in suprafata de 1.652 metri patrati, care este proprietate privata a Municipiului Bucuresti si urmeaza a fi concesionat in vederea realizarii unei locuinte”. Dupa cum reiese din acelasi certificat, constructia va avea subsol, parter, doua etaje si mansarda. Taxa pentru eliberarea Certificatului de Urbanism, doamna deputat Rodica Nassar a achitat-o chiar in ziua in care consilierii PSD votau scoaterea terenului din administrarea municipalitatii si atribuirea lui Primariei sectorului 2. Mai modest, colegul ei de partid, consilierul municipal Mihai Voiculescu, primeste 798 metri patrati de teren pe strada Baneasa-Ancuta nr. 6 pentru a-si ridica o vilisoara cu subsol, parter, etaj si mansarda”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.