Prinţul Charles a vizitat Patriarhia Sârbă, în cadrul unui turneu în Balcani

Prinţul Charles a vizitat Patriarhia Sârbă, în cadrul unui turneu în Balcani

Prinţul Charles a vizitat Patriarhia Sârbă, în cadrul unui turneu în Balcani

by March 17, 2016 0 comments

Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales a fost primit miercuri, 16 martie 2016, de către Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, în sala festivă a Palatului Patriarhal din Belgrad, după cum informează Biroul de presă al Patriarhiei Sârbe, scrie site-ul basilica.ro.

Conform sursei, Prințul Charles, alături de soția sa Camilla, Ducesă de Cornwall, se află într-o vizită oficială timp de șase zile în mai multe state balcanice, pentru a promova pacea și reconcilierea în regiune.

Miercuri, în prima zi a vizitei în Serbia, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au vizitat Palatul Patriarhal din Belgrad, unde au fost întâmpinați de Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei. Împreună au vizitat paraclisul patriarhal Sfântul Simeon Izvorâtorul de Mir.

În continuare, a avut loc o conversație cu monahi ai Mănăstirii Hilandar din Sfântul Munte Athos, în timpul căreia i-au fost prezentate Alteței Sale Regale lucrările de reconstrucție efectuate la această mănăstire.

După aceasta, Prințul Charles și Ducesa Camilla au vizitat Catedrala Sfântul Sava din Belgrad. Aici, au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Arsenije, Episcop de Toplica. Le-au fost prezentate atât catedrala cât și cripta.

Citiţi mai multe pe http://basilica.ro/prinul-charles-viziteaza-patriarhia-sarba-112349.html

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.