Recunoaştere. Maica Tereza va fi sanctificată de Biserica catolică, în septembrie 2016

Recunoaştere. Maica Tereza va fi sanctificată de Biserica catolică, în septembrie 2016

Recunoaştere. Maica Tereza va fi sanctificată de Biserica catolică, în septembrie 2016

by March 16, 2016 0 comments

Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru pace pe 1979, care şi-a dedicat întreaga viaţă ajutorării săracilor, bolnavilor şi orfanilor, va fi sanctificată de Biserica romano-catolică, în septembrie 2016, a anunţat o publicaţie catolică din Italia, citată de Reuters, scrie mediafax.ro.

Avvenire, un cotidian religios italian, editat de Conferenza Episcopale Italiana, a anunţat pe site-ul său că papa Francisc a aprobat, joi, un decret care recunoaşte un miracol înfăptuit de Maica Tereza, atribuit intervenţiei sale în faţa lui Dumnezeu, conform sursei citate.

Maica Tereza, care a murit în 1997, la vârsta de 87 de ani, a fost beatificată în 2003, de fostul papă Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesită înfăptuirea unui miracol, reprezintă ultima etapă înainte de sanctificare.

Cotidianul Avvenire afirmă că al doilea miracol atribuit unei intervenţii speciale a Maicii Tereza în faţa lui Dumnezeu – de care este nevoie pentru ca o persoană să fie canonizată – a constat în vindecarea inexplicabilă a unui bărbat care suferea de o maladie cerebrală mortală.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/life-inedit/maica-tereza-va-fi-sanctificata-de-biserica-catolica-in-septembrie-2016-video-14924411

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.