Şi totuşi ce se întâmplă în Argeş? Zeci de copii, la spital, cu toxiinfecţie alimentară

Şi totuşi ce se întâmplă în Argeş? Zeci de copii, la spital, cu toxiinfecţie alimentară

Şi totuşi ce se întâmplă în Argeş? Zeci de copii, la spital, cu toxiinfecţie alimentară

by March 7, 2016 0 comments

Bacteria E.coli care a omorât bebeluşi, oameni decedaţi din cauza gripei sezoniere, iar mai nou zeci de copii internaţi cu toxiinfecţie alimentară, judeţul Argeş pare un loc al tuturor relelor în ultimul timp.

”Toate cantinele care deservesc unități de învățământ din județul Argeș vor fi verificate în cursul săptămânii viitoare, după ce zeci de elevi ai unei școli de tip step-by-step din Pitești, care frecventau programul after-school, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, a anunțat duminică inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, scrie agerpres.ro.

“Suntem și noi în alertă, am deschis o anchetă la nivelul unității pentru a vedea dacă procedura de la Școala Ion Luca Caragiale a fost respectată (…) Lucrul acesta se va face pentru toate unitățile de învățământ săptămâna viitoare, unități de învățământ unde fie avem cantine școlare, fie avem programe în desfășurare de tip step-by-step sau de tip after-school. (…) Nu sunt situații de acest gen în alte zone sau la alte unități de învățământ din Pitești, dar cu scopul de a preveni, vrem să verificăm dacă procedurile sunt respectate și dacă elevilor noștri (…) li se administrează alimente în condiții de igienă maximă”, a declarat Tudosoiu, conform sursei citate.

Conform acesteia, o altă măsură decisă de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș este suspendarea temporară a programului after-school de la Școala Ion Luca Caragiale, unde au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/social/2016/03/06/isj-arges-va-verifica-toate-cantinele-scolare-dupa-cazul-copiilor-cu-toxiinfectie-alimentara-din-pitesti-19-00-24

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<