Solicitare DIICOT: 200 de angajaţi şi 20 de milioane de euro, după decizia CCR pe interceptări

Solicitare DIICOT: 200 de angajaţi şi 20 de milioane de euro, după decizia CCR pe interceptări

Solicitare DIICOT: 200 de angajaţi şi 20 de milioane de euro, după decizia CCR pe interceptări

by March 9, 2016 0 comments

Conducerea DIICOT anunta ca va solicita Ministerului de Justitie promovarea unei ordonante de urgenta prin care sa fie detasati 200 de lucratori ca urmare a deciziei CCR de interzicere a interceptarilor SRI in dosare penale, costurile totale fiind estimate la 20 de milioane de euro, scrie ziare.com.

Conform sursei, anuntul DIICOT vine la scurt timp dupa publicarea motivarii deciziei CCR, adoptata in 16 februarie, si in contextul in care DNA cere 130 de angajati suplimentari si peste 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT, institutia va solicita Ministerului Justitiei “infiintarea serviciului tehnic al Directiei”, prin ordonanta de urgenta.

“Aceasta modificare va impune achizitia de echipamente tehnice specifice si detasarea initiala a unui numar de 200 de lucratori de politie in cadrul DIICOT, precum si asigurarea trainingului acestora. Aceste masuri presupun un efort bugetar de peste 20.000.000 de euro, aceasta suma fiind sustinuta la acest moment doar de sumele utilizate de alte unitati specializate de parchet in acelasi demers, sumele absolute putand fi precizate numai dupa un calcul judicios efectuat impreuna cu specialistii in domeniu”, se arată, printre altele, în comunicat.

Citiţi mai multe pe http://www.ziare.com/stiri/diicot/diicot-pluseaza-cere-200-de-angajati-si-20-de-milioane-de-euro-dupa-decizia-ccr-pe-interceptari-1412330

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.