”Telemeaua de Ibăneşti”, recunoscută oficial la nivelul UE

”Telemeaua de Ibăneşti”, recunoscută oficial la nivelul UE

”Telemeaua de Ibăneşti”, recunoscută oficial la nivelul UE

by March 15, 2016 0 comments

“Telemeaua de Ibăneşti”, fabricată pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş, a fost recunoscută oficial ca produs românesc, după “Magiunul de prune de Topoloveni” şi “Salamul de Sibiu”, scrie mediafax.ro.

“Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a primit din partea comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate şi al Indicaţiilor Geografice Protejate pentru produsul Telemea de Ibăneşti. Astfel, utilizarea acestei denumiri este rezervată pentru producătorii din aria geografică delimitată care îndeplinesc condiţiile prevăzute în caietul de sarcini”, arată Ministerul Agriculturii, conform sursei.

Acesta este cel de-al treilea produs romanesc care a obţinut protecţia la nivelul Uniunii Europene, după ce, recent, şi “Salamul de Sibiu” a fost protejat la Bruxelles, iar în 2011 a fost recunoscut “Magiunul de prune de Topoloveni”.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/economic/telemeaua-de-ibanesti-al-treilea-produs-romanesc-recunoscut-oficial-la-nivelul-ue-15107954

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<