Europarlamentarul Mircea Diaconu, luat la ochi de presa franceza: 13 consilieri personali

Europarlamentarul Mircea Diaconu, luat la ochi de presa franceza: 13 consilieri personali

Europarlamentarul Mircea Diaconu, luat la ochi de presa franceza: 13 consilieri personali

by April 5, 2016 0 comments

Presa franceză scrie că europarlamentarii din Polonia, România şi Bulgaria sunt adevăraţi campioni la angajarea unui număr mare de asistenţi, o anomalie pe care formul european intenţionează s-o corecteze în viitorul apropiat, potrivit euractiv.fr

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu a ajuns şi el în atenţia presei după ce o anchetă preliminară a Parchetului parizian a indicat faptul că actorul român şi-a angajat nu mai puţin de 13 asistenţi locali, practic de două ori mai mulţi decât media unui eurodeputat în Parlamentul european.

Un scandal de amploare stă să izbucnească la Bruxelles, după ce Parchetul din Paris a deschis un dosar cu privire la numărul mare de asistenţi locali angajaţi de europarlamentari. Dacă investigaţia a început de la politicienii din partea Frontului Naţional, aceasta s-a extins şi atinge acum şi politicienii din estul Europei.

De exemplu, un europarlamentar polonez are 43 de asistenţi locali iar Antanas Guoga, europarlamentar şi jucător profesionist de poker, are 27. Aceştia se deosebesc de asistenţii acreditaţi, care lucrează la sediile UE din Bruxelles şi Strasbourg, prin faptul că reprezintă parlamentarii în ţările de origine. De asemenea, plata lor este mult mai greu de depistat şi de ţinut în frâu de către instituţiile fiscale.

În total, în 2013 la Parlamentul European erau 1.785 de asistenţi parlamentari acreditaţi şi nu mai puţin de 4.860 de asistenţi locali, o cifră „umflată” de perioada electorală, mai scrie B1tv. Unul dintre politicienii europeni care ar putea fi afectaţi de către această investigaţie este şi europarlamentarul român Mircea Diaconu.

Actorul a fost ales ca independent în Parlamentul European în urma alegerilor din mai 2014 şi, în ciuda faptului că are o activitate foarte redusă la Strasbourg, are nu mai puţin de 13 asistenţi locali.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.