Fosta unitate militara, transformata in spatiu pentru Aeroportul Satu Mare

Fosta unitate militara, transformata in spatiu pentru Aeroportul Satu Mare

Fosta unitate militara, transformata in spatiu pentru Aeroportul Satu Mare

by April 29, 2016 0 comments

Fosta unitate militară, care era dată spre folosința Aeroportului Satu Mare, a fost readusă la viață. Conducerea împreună cu angajații își vor muta birourile în clădirea, proaspăt renovată, care deservește aeroportul.

Inaugurarea acesteia a avut loc ieri, iar la eveniment au participat președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, managerului public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, directorulAeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete și câțiva angajați ai aeroportului.

„Este o clădire care din 1975 a deservit unitatea militară care păzea aeroportul. La acel moment s-a deschis și pista nouă, pista de beton de decolare-aterizare. Am considerat că este extrem de important să punem în valoare această clădire și datorită faptului că activitatea Aeroportului Internațional Satu Mare va crește, crescând și numărul de curse către București și având discuții cu operatori pentru a deschide rute internaționale. Problema este că nu poți să gestionezi alți operatori de zbor cu puțini angajați pentru că trebuie deservite acele aeronave și, bineînțeles, nu în ultimul rând, pasagerii. Deci cum vă spuneam, această clădire am reabilitat-o, aici va fi clădirea administrativă, cea mai mare parte din personalul TESA al aeroportului aici se va afla”, a spus Adrian Ștef. Președintele Consiliului Județean.

Adrian Ștef, a menționat faptul că lucrările care se desfășoară acum, se realizează din fondurile Consiliului Județean.

„Mergem mai departe și cu lucrările de la extinderea aerogării. Era nevoie de această mutare deoarece nu se mai putea lucra acolo, deoarece s-a ajuns deja cu lucrările de reabilitare a aerogării în zona în care erau aceste birouri. Toate aceste lucrări se realizează din fonduri europene. Noi avem un contract care a fost semnat anul trecut, iar în momentul de față avem depuse documentele pentru a faza, pentru a continua din fonduri europene aceste lucrări. În momentul de față realizăm aceste lucrări la aeroport din fondurile Consiliului Județean”, a declarat Adrian Ștef.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.