Judecatoarea Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, cercetata disciplinar de CSM

Judecatoarea Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, cercetata disciplinar de CSM

Judecatoarea Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, cercetata disciplinar de CSM

by April 4, 2016 0 comments

Judecătoarea Camelia Bogdan este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară a CSM. Decizia a fost luată, pentru că există indicii că aceasta ar fi încălcat legea atunci când a participat la un seminar plătit de Ministerul Agriculturii, în perioada în care judeca dosarul Telepatia, în care instituţia era parte vătămată, anunță Antena 3.

În timp ce judeca Dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10 mii de lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în Dosarul ICA și a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, în perioada 21 iulie-2august 2014, în cadrul unui program finanțat de același minister.

La câteva zile după revenirea din sejur, judecătoarea Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii.

“Trebuie să menţionez că discutăm despre o procedură eminamente administrativă, iar în acest moment Inspecţia Judiciară nu contestă nevinovăţia magistratului în cauză. La finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la începutul lunii februarie, în cazul judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti în urma informaţiilor apărute în mass-media.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.