Primarul de la Sinaia, cercetat penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu

Primarul de la Sinaia, cercetat penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu

Primarul de la Sinaia, cercetat penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu

by April 22, 2016 0 comments

Primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea, este audiat vineri dimineata la DNA Ploiesti, intr-un dosar de coruptie in care ar avea calitatea de suspect, informeaza Digi 24. Vlad Oprea este audiat intr-un dosar in care este suspectat de abuz in serviciu, scrie Agerpres, citand surse judiciare.

Vlad Oprea este suspect de abuz in serviciu in dosarul judecatoarei Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia, urmarita penal cu privire la infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu savarsite in legatura cu pronuntarea unei hotarari in detrimentul Primariei Sinaia, potrivit surselor citate.

Vlad Oprea a mai fost audiat ca martor in acest dosar pe 16 martie.

Potrivit unui comunicat al DNA din luna martie, in cauza exista aspecte care arata ca, in vara anului 2010, in calitate de magistrat judecator, Ruxandra Popescu a acceptat promisiunea facuta de o persoana care, la acea data, ocupa o functie de conducere in Politia Sinaia, de a i se plati un folos necuvenit in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile intereselor sale si intr-un termen scurt.

Astfel, judecatoarea a primit, prin intermediar, un folos necuvenit in valoare de aproximativ 500 euro, se arata in comunicat.

Potrivit unor surse, suspecta ar fi primit o haina de blana de la Marin Tudorica, fost sef al Politiei Sinaia, pus sub acuzare in ianuarie pentru fapte de coruptie.

“Ca urmare a faptului ca acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, in calitate de judecator la Judecatoria Sinaia, investita fiind cu solutionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra si-a incalcat atributiile de serviciu si, la data de 11 noiembrie 2010, a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul Primariei Sinaia”, precizeaza comunicatul.

Concret, prin respectiva hotarare judecatoreasca, orasul Sinaia si Consiliul Local Sinaia au fost obligate sa incheie contracte de vanzare-cumparare pentru trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro si un folos necuvenit pentru cei trei concesionari, arata procurorii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.