Care sunt cele mai importante criterii pentru alegerea unui serviciu bun de hidroizolatii

Care sunt cele mai importante criterii pentru alegerea unui serviciu bun de hidroizolatii

Care sunt cele mai importante criterii pentru alegerea unui serviciu bun de hidroizolatii

by May 30, 2016 0 comments

Alegerea unei firme potrivite este dificila in orice domeniu, cu atat mai mult acolo unde nu exista chiar atat de multe optiuni. Si un domeniu care capata din ce in ce mai multa importanta in ultima vreme este cel al hidroizolatiilor. De cativa ani, si la noi a inceput sa fie cautata calitatea in detrimentul preturilor mici si lipsite de sustinere, dar, chiar si asa, oferta nu este chiar atat de bogata pe cat ne-am dori sa fie.

Cu alte cuvinte, pentru a te bucura doar de ceea ce este mai bun, trebuie sa alegi cea mai buna firma disponibila in acel moment, pentru ca, doar cu ajutorul ei, casa sau blocul in care locuiesti vor putea fi protejate impotriva apei, in orice conditii si in orice anotimp (bineinteles, asta nu inseamna ca o astfel de lucrare poate fi realizata doar pentru cladirile de tip locuinta). Si iata care ar trebui sa fie si criteriile in functie de care poti face aceasta alegere.

Portofoliu cat mai bogat

Dureaza un pic de timp pana cand o firma poate spune ca si-a creat un portofoliu. Nu spunem ca o companie mai noua nu poate sa ofere servicii de calitate, dar, ca nivel de recunoastere, nu se va compara cu una care se afla pe piata de cativa ani buni si care a lucrat la diverse proiecte pana in acel moment. In plus, nu strica sa faci si niste cercetari, sa discuti cu oameni care au mai lucrat cu aceasta firma, pentru a vedea daca ei chiar si-au facut treaba, la timp, si s-au incadrat in costurile initiale. Hidroizolatia este o lucrare esentiala pentru orice constructie si, de aceea, nu ar trebui sa fie facuta nicio greseala.

Experienta pe piata

Timpul petrecut pe piata nu este sinonim cu portofoliul si de aceea nu le-am trecut impreuna. O firma poate sa fi realizat 10 proiecte in 10 ani, in timp ce alta poate sa fi lucrat acelasi tip de proiecte, tot in numar de 10, in doar trei ani. Asadar, nu doar ca a doua firma va fi una care isi face treaba mai repede (ceea ce este mereu bine, daca lucrarile sunt si de calitate), dar are si specialisti obisnuiti sa lucreze rapid, nu sa stea si sa astepte trecerea timpului. De multe ori, timpul inseamna bani, dar, in cazul hidroizolatiilor, acesta inseamna mai multa siguranta pentru locuinta ta.

Servicii complexe

Exista firme de hidroizolatii care se ocupa doar de locuinte personale si firme care accepta proiecte mari, de la stat sau cladiri de afaceri. In mod ideal, ar trebui sa lucrezi cu una dintre cele din urma. Daca o firma a lucrat deja la poduri, tuneluri sau parcari, va fi in stare sa realizeze asa cum trebuie si izolatia pentru terasa unui apartament sau pentru acoperisul unei casei.

 

Aici apare insa si o problema de bani, pentru ca firma cu mai multa experienta si care a lucrat si cu proiecte mari tinde sa ceara ceva mai multi bani, dar macar stii ca ii si merita.

Pretul

Oricat de mult ne-ar placea sa lucram cu cea mai buna firma de pe piata, trebuie sa recunoastem ca, de cele mai multe ori, pretul este unul dintre cele mai importante criterii de alegere. Totusi, nu firma cea mai ieftina este solutia, ci cea care ofera cel mai bun raport calitate pret. Cand este stabilit specialistul cu care vei lucra, pretul trebuie sa se afle intr-un raport corect cu toate criteriile amintite mai sus, pentru ca degeaba alegi o firma cu servicii ieftine, daca ea are doar doi oameni, se misca lent si nici nu iti ofera un contract prea bun.

Distanta fata de casa

Exista destul de multe firme bune in tara, dar unele sunt, probabil, foarte departe de localitatea in care locuiesti, asa ca ele nu pot reprezenta solutii fiabile pentru problemele tale. Atunci cand este vorba despre o constructie de amploare, distanta devine mai putin importanta, insa, atunci cand trebuie izolata o casa sau un bloc, nu are rost sa incerci sa lucrezi cu o firma care vine de la sute de kilometri. Cu siguranta poti gasi solutii bune si in judetul tau sau macar in regiunea in care stai, fara a fi nevoie de cheltuieli in plus cu transportul.

Asadar, cam acestea sunt criteriile principale de selectie a unei firme pentru o lucrare de hidroizolatie. Probabil ca ar mai exista si tentatia de a lucra cu niste muncitori amatori sau chiar de unul singur, dar, pentru ca lucrarile sunt delicate si foarte importante, aceasta idee ar trebui din start eliminata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.