Mare sarbatoare la zilele orasului Satu Mare

Mare sarbatoare la zilele orasului Satu Mare

Mare sarbatoare la zilele orasului Satu Mare

by May 29, 2016 0 comments

Ediția din acest an a Zilelor Orașului Satu Mare l-a avut ca invitat special pe interpretul britanic Chris Norman iar pe scenă au urcat unele dintre cele mai în vogă formații din România. Lor li s-au adăugat și două formații maghiare. Pe lângă concertele de seară, organizatorii au pregătit un program divers, de care să se bucure nu doar tinerii, ci și copiii și iubitorii de muzică folclorică.

Două scene
La fel ca și în fiecare an, manifestările au avut loc în două locații: în Centrul Vechi – scena secundară pentru folclor și folk, respectiv Centrul Nou – scena principală. Comercianţii și-au instalat tarabele în Piaţa 25 Octombrie, Pasajul Corneliu Coposu, Piaţa Libertăţii și Cuza Vodă, și au plătit 17 lei/mp închiriat pe zi. De asemenea, în cele trei zile s-a închis circulația pe străzile Decebal, Ștefan cel Mare și Horea.

Dorel Coica a dat tonul distracţiei
Primarul Dorel Coica a deschis oficial ediţia care marchează două decenii de sărbătoare a municipiului reşedinţă de judeţ. “Dragii mei, vă rog să îmi permiteţi să declar deschisă marea sărbătoare cu prilejul împlinirii a 20 de ani de ediţie sărbătorească pentru municipiul Satu Mare. Să înceapă distracţia şi veselia. Să dea Dumnezeu să avem un timp bun şi sunt convins că vremea va ţine cu noi, vremea va fi după sufletul nostru, al tuturor sătmărenilor. Vă iubesc şi distracţie plăcută!”, a spus vineri Dorel Coica.

Gașca Zurli a deschis nebunia
Celebra Gașca Zurli a fost prima trupă care a făcut ravagii la scena principală din Piața 25 Octombrie. Mirela Retegan – liderul trupei – a ținut săîi mulțumească primarul Dorel Coica. “Acum 20 de ani, pe scena aceasta din Piaţa 25 Octombrie, eu făceam primul spectacol Tip Top Prichindel. Acum 20 de ani începeam această aventură minunată în lumea copiilor. Datorită a ceea ce am învăţat să fac în Satu Mare eu reuşesc să fac astăzi ceea ce fac pentru toţi copiii din România”, a declarat Mirela Retegan. Trupa şi-a prezentat la Satu Mare, pentru prima dată, noul spectacol intitulat Animale Colorate.

Prima seară, încheiată cu un spectacol de lasere
Direcția 5, Corina, Ruby, Lidia Buble și Puya au făcut senzație la Satu Mare în prima seară de concerte. Mii de sătmăreni au participat în prima seară de concerte a Zilelor Orașului Satu Mare. Distracția a fost în toi încă de când pe scenă au urcat băieții de la Direcția 5. Spectacolul a continuat cu show-ul de excepție al sătmărencei Corina după care Ruby a electrizat publicul. Lidia Buble a fost așteptată în special de fane iar seara s-a încheiat apoteotic când pe scena de la Satu Mare au urcat Puya și prietenii săi. Prima seară s-a încheiat la scena principală cu un superb spectacol de lasere.

Seara de folk și etno, foarte reușită
Prima seară a fost dedicată unui spectacol de folk, pe scena secundară urcând artiștii Sorin Bălaj, Florin Micas , George Negrea, Geta Govor, Ionel Bledea. O altă reușită a serii a fost spectacolul etno cu sătmărenii Angela Munteanu, Ghiţă Blidaru, Sebastian Bodea, Nicu Pop, Cătălin Bococai, Darie Berende, Pionierii, Ciprian Tempe, Meda, Mister, Argus, Bianca Rus, Sentimental, Bravo, Ghiţă Munteanu, Sergiu Vaida şi Nănaşii de la Cluj, respectiv Văru Săndel.

A doua zi de show
Concert Chris Norman și un spectaculos foc de artificii. Acestea au fost coordonatele celei de-a doua zile de distracție de la Satu Mare. Primul mare artist al serii care a urcat pe scena de la Satu Mare, cu ocazia celei de-a doua zile de spectacole, a fost Loredana. Cântăreața a fost într-o formă de zile mari și a oferit publicului un show de excepție. Lore a încântat audiența atât cu hit-urile cele mai noi cât și cu melodiile mai vechi care au făcut-o celebră. Cel mai așteptat moment al serii a fost venirea pe scenă a cântărețului Chris Norman. Fostul solist al trupei Smokie a făcut un spectacol extraordinar. Sătmărenii au cântat alături de el hit-urile cunoscute precum Living Next Door to Alice, Oh, Carol și MidnightLady.

Seara s-a încheiat cu cel mai spectaculos foc de artificii de care sătmărenii au avut parte la Zilele Orașului.

Maghiarii au lipsit de la scena de folclor
A doua zi, pe scena de folclor din Piața Libertății, a fost deschisă cu un dans german cu Ansamblul minorităţii germane Gemainsaime, Ansamblul minorităţii ucrainiene Trandafirii Negri, Malvina Madăr Iederan, Viorel Pop, Hermina Marc Iluţ, Maria Tripon şi Ansamblul Oaşul, Ansamblul Ceatăra din Carei, Ana Holdiş Pop, Laura Back, Romina Sârbe şi Cristian Totpati, Ansamblul Cununiţa Satu Mare: Leontina Dorca, Maria Carmen Sas, Lucia Potra, Maria şi Mihai Nemeş, Nicolae Mureşan şi Nicolae Mureşan Jr., Vasile Coca, Mariana Deac. Din nefericire, au lipsit trupele și artiștii maghiari. Încă motivele nu sunt foarte clare.

Ultima seară, încheiată perfect
După două seri foarte reușite, Zilele Orașului Satu Mare s-au încheiat duminică cu încă o seară care a fost senzațională. Pe scena principală din Piața 25 Octombrie au evoluat Kerozin / Ungaria, Iris sau Carla’s Dream. De altfel, basarabenii de la Carla’s Dream au făcut, probabil, unul din cele mai reușite concerte din acest an de la Zilele Orașului Satu Mare. Sătmărenii au cântat efectiv împreună cu artiștii.

Regal folcloric duminică
Duminică, pe scena secundară au evoluat artiști populari de primă mână ai scenei autohtone. Astfel, spectacolul a fost deschis de Maria Petca şi Ansamblul Măgura, Georgiana Marina, Andrada Bârsăuan, Fraţii Petreuş, Ansamblul Polorisum din Zalău, Marius Ciprian Pop, Sava Negrean Brudaşcu, Petrică Mureşan și Cristian Pomohaci.

O ediţie reuşită
Una peste alta, ediţia din acest an a Zilelor Oraşului Satu Mare a fost una reuşită, mai ales dacă se ţine cont de numărul mare de sătmăreni care au luat parte la ele, cât şi de artiştii, în mare vogă, care au evoluat pe scenă. Cuvintele de apreciere au venit, în mare măsură, din partea sătmărenilor, care au apreciat faptul că au fost invitaţi artişti pentru toate gusturile şi toate vârstele.

Mulţumiri din partea primarului
Primarul s-a declarat extrem de încântat de vremea din cele trei zile. “Timpul a fost după sufletul primarului, extrem de plăcut. Multă lume. În cele trei zile oraşul a fost inundat nu numai de sătmăreni, dar şi de alţi cetăţeni din judeţ şi din alte oraşe”, a spus edilul şef sătmărean.

Dorel Coica a mai ţinut să mulţumească tuturor sponsorilor şi tuturor instituţiilor care au pus umărul la buna desfăşurare a evenimentului. “Aş dori să transmit în mod oficial mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea Zilelor Oraşului. Au fost trei zile minunate. Aţi văzut şi la deschiderea Zilelor Oraşului orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti. A fost o deschidere deosebită”, a conchis Dorel Coica.

Buget mulțumitor
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a declarat mulțumit de bugetul alocat în acest an de către Consiliul Local. Concret, este vorba tot despre 280.000 lei, la fel ca și anul trecut. Diferența de bani va fi acoperită de către mai mulți sponsori, care și-au asumat angajamentul de a le achita contravaloarea prestației unor artiști.

Comercianţii, deosebit de mulţumiţi
Şeful Biroului Control Comercial şi Autorizaţii de Funcţionare din cadrul Primăriei Satu Mare, Florin Maier, a precizat că agenţii economici au fost deosebit de mulţumiţi de vânzări. “Ca şi feed-back de la cei care au participat, comercianții au fost foarte mulțumiți de vânzări” – a spus Florin Maier, confirmat de Dorel Coica.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.