CCR a respins sesizarea lui Zgonea referitoare la modificarea Regulamentului Camerei

CCR a respins sesizarea lui Zgonea referitoare la modificarea Regulamentului Camerei

CCR a respins sesizarea lui Zgonea referitoare la modificarea Regulamentului Camerei

by June 28, 2016 0 comments

Curtea Constituțională a României a respins marți atât sesizarea formulată de fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea privind modificarea Regulamentului Camerei inferioare a Parlamentului, cât și pe cea referitoare la hotărârea de vacantare a funcției.

Sesizarea privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaților a fost respinsă cu unanimitate de voturi — motivele extrinseci și cu majoritate de voturi — motivele intrinseci, iar sesizarea referitoare la hotărârea Camerei Deputaților privind vacantarea funcției de președinte și membru al Biroului permanent al forului, cu majoritate de voturi.

În 21 iunie, Curtea a amânat dezbaterile și pronunțarea asupra celor două sesizări pentru “aprofundarea cercetării”.

Fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a declarat în 14 iunie, pentru AGERPRES, că a contestat la Curtea Constituțională modificarea Regulamentului forului, care, în opinia sa, a fost făcută ilegal.

El a trimis pe 7 iunie o scrisoare Biroului permanent în care solicita retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii de modificare a Regulamentului prin care președintele Camerei Deputaților poate fi revocat mai ușor din funcție.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.