Dumitru Dragomir si Mircea Sandu, condamnati la 3 ani cu suspendare in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova

Dumitru Dragomir si Mircea Sandu, condamnati la 3 ani cu suspendare in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova

Dumitru Dragomir si Mircea Sandu, condamnati la 3 ani cu suspendare in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova

by June 13, 2016 0 comments

Mircea Sandu (fost presedinte al FRF) si Dumitru Dragomir (fost conducator al LPF) au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul “Dezafilierii Universitatii Craiova”. Decizia nu este insa una definitiva, ea poate fi atacata prin apel.

Conform Digi24, Sandu si Dragomir vor trebui sa plateasca o amenda de cate 80.000 de lei si sa presteze trei luni munca in folosul comunitatii.

Cei doi fosti oficiali ai FRF si LPF au primit 2,4 ani de inchisoare, la care s-au adaugat opt luni spor de pedeapsa, ajungandu-se astfel la totalul de trei ani.

Adrian Mititelu (patronul U Craiova) va avea de primit 1 miliard de lei drept despagubiri din partea FRF si LPF. In plus, Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal au mai primit si o amenda penala de 370.000 de lei.

Procurorii DNA cerusera cate 14 ani de inchisoare pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir: pedeapsa maxima plus o treime spor de pedeapsa pentru circumstante agravante.

Dumitru Dragomir, prima reactie

“Am votat democratic si sunt condamnat pentru abuz in serviciu. Eu nu aveam nicio treaba cu FRF, eu eram la Liga, dar am votat la fel ca si ceilalti. Daca asa a crezut judecatoarea, eu ce sa fac? E o decizie luata de un judecator, de frica DNA” – Dumitru Dragomir, la Romania TV.

“Toti fotbalistii romani din ultimii 1- ani nu valoreaza 240 de milioane de euro. Eu nu cred asa ceva. Inseamna ca doamna judecator este experta in fotbal. Nimeni din Adunarea Generala nu a fost chemat ca martor. Decizia a fost luata in Comitetul Executiv, ca urmare a raportului directorului juridic de la FRF, iar Adunarea Generala a consfintit-o. Nimeni nu a delcarat nimic impotriva mea. Eu nu am avut niciun beneficiu si nu mi-am insusit nimic. Am votat democratic. Ce treaba am eu si LPF? Si eu si cei din Adunarea Generala suntem nevinovati. Am votat dupa regulamentul FRF, FIFA si UEFA. Tot ce are FRF, sediu, stadion si terenuri, nu fac 200 de milioane de euro. Este o aberatie. Toti jucatorii romani din ultimii 10 ani nu valoreaza atat. Eu nu cred ca asta e verdictul. Este o aberatie. Doamna judecator nu a inteles procesul. Ce sa fac? Sa-mi ia viata. Sunt pensionar si am doua case. Sa mi le ia. Este fara precedent, Doamne, Dumnezeule. Am vorbit cu Sandu si radea. A zis ca nu crede asa ceva. Facem recurs, dar daca dam de cineva ca doamna judecator, nu avem ce sa facem. O sa fim slugi toata viata noastra, nevinovati” – Dumiru Dragomir, la DolceSport.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.