Mident Style: Coroana pe suport zirconiu versus coroana metalo-ceramică

Mident Style: Coroana pe suport zirconiu versus coroana metalo-ceramică

Mident Style: Coroana pe suport zirconiu versus coroana metalo-ceramică

by June 21, 2016 0 comments

Stomatologul Alina Nistor de la clinica Mident Style ne introduce in lumea necunoscuta a stiintei medicinei dentare , prezentandu-ne avantajele unei coroane pe suport zirconiu.

”Coroana ceramica pe suport zirconiu a fost creata pentru a inlocui coroana metalo-ceramica, fiind necesar  un material de suport la fel de rezistent ca si metalul , dar sa aibe un aspect estetic  satisfacator  si care sa nu determine reactii alergice.

Zirconiul este un tip de diamant sintetic  folosit in stomatologie  inca din anii 90.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu este obtinuta printr-un procedeu de frezare computerizata a unui bloc de zirconiu, urmata apoi de adaugarea succesiva de straturi de ceramica. Rezultatul este foarte estetic, gratie stabilitatii zirconiului pe durata procesului de adaugare a straturilor de ceramica.

Ca si avantaje, coroanele ceramice pe suport zirconiu au un aspect estetic superior coroanei metalo-ceramice, intrucat sunt  translucide, lumina penetrand  coroana si oferindu-i un aspect foarte apropiat celui specific dintelui natural.

La coroanele pe suport din zirconiu nu apare linia gri, cu efect nefizionomic la nivelul gingiei, asa cum o regasim la coroanele metalo-ceramice; zirconiul nu corodeaza in timp ,astfel ca nu apar nici reactii iritante gingival, cum se regasesc la coroanele pe suport metalic ,dar nici gustul metalic resimtit dupa un numar de ani.

Pregatirea dintelui pentru obtinerea bontului pentru o coroana pe suport din zirconiu este minima, ceea ce inseamna ca este conservat mai mult tesut dur dentar.

Singurul dezavantaj al coroanei pe suport de zirconiu este pretul mai ridicat.

Longevitatea unei restaurari dentare depinde foarte mult de igiena dentara, prin urmare se recomanda mentinerea sanatatii gingiei prin periaj regulat si vizite periodice la cabinetul stomatologic.

Zirconiul este , cu siguranta, viitorul in stomatologie si are foarte multe avantaje pe termen lung. O lucrare dentara nu este un obiect de care sa va folositi pe o perioada scurta de timp, ea este menita sa va serveasca in jur de 8 ani, asa ca este bine sa planificati cu atentie tratamentul si sa luati decizia potrivita impreuna cu medicul dentist.

Intotdeauna o lucrare protetica de calitate va face diferenta”.

images (1)

 

 

 

 

Pentru cei care doresc să-și facă o programare, clinica  Mident Style vă așteaptă în: Șos. Colentina nr.16, Bloc IRIS (A2), Complex Rose Garden sau la nr. de telefon: 021.380.26.37, fax: 0722.452.975, email: contact@midentstyle.ro.

Mident Style vă așteaptă într-un cadru elegant și profesionist cu servicii de buna calitate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.