Sorin Grindeanu a fost ales presedinte al CJ Timis

Sorin Grindeanu a fost ales presedinte al CJ Timis

Sorin Grindeanu a fost ales presedinte al CJ Timis

by June 29, 2016 0 comments

Zi importantă pentru timişeni, astăzi, la cea de-a treia şi ultima şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean Timiş. După schimbarea legislaţiei electorale, s-a decis ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin formarea unor majorităţi constituite din partidele care au aleşi în consilii. În Timiş, PSD şi-a adjudecat un număr de 16 consilieri judeţeni, la alegerile locale din 5 iunie. Pesediştii sunt urmaţi de liberali, care au 14 aleşi, şi de UNPR-işti cu trei consilieri obţinuţi graţie transferului lui Titu Bojin, care nu a putut candida pentru PSD din cauza unor probleme de integritate. PMP şi ALDE au şi ele câte doi consilieri judeţeni.
Votul pentru președintele CJT, care se desfășoară separat față de cel pentru vicepreședinți, s-a încheiat după mai multe incidente, culminând cu retragerea mandatului de consilier al liberalului Alin Popoviciu. Consilierii județeni PNL și UNPR nu au votat, predându-și buletinele neatinse. Astfel, Sorin Grindeanu a fost ales președinte al Consiliului Județean Timiș cu 20 de voturi pentru.
După finalizarea plenului de astăzi, noul președinte al CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a anunțat că va purta o discuție cu fosta conducere pentru a afla care sunt problemele stringente ale județului și că va face demersurile pentru ca CJ Timiș să vină în sprinijul sinistraților din județ. Întrebat dacă va avea în vedere şi implementarea proiectelor nefinalizate de vechea administraţie, Grindeanu a declarat că „bineînţeles. Fiecare dintre noi am venit cu proiecte, unele comune, mă refer la cele trei forţe politice. Aş avea o rugăminte. Să ştiţi că, de acum, în ceea ce mă priveşte, chestiuni politice şi întrebări legate de politică vă rog și fac apel să nu îmi puneţi, ci doar chestiuni legate de administrație. În ceea ce îi priveşte pe colegii, e treaba lor cum vor să gestioneze. Oricum suntem o echipă. Chestiunile de partid și toate lucrurile partidului din care facem parte se discută la partid. Aici discutăm administrație. Ca să revenim, fiecare dintre noi am avut proiecte, unele dintre ele comune, altele dintre ele separate, printre care și cele pe care le-ați amintit. Sigur din moment ce asta ne-am propus pe următorii patru ani sigur că asta vom face. Sigur că am avut emoții. E omenește să ai emoții și dacă nu ai emoții, înseamnă că ai o problemă. Eu chiar am avut emoții și eu și colegii mei pentru că noi chiar am trecut în ultima săptămână prin experiențe pe care nu le doresc nimănui, prin anumite lucruri care spuneam că nu fac politică. Dar când vom merge la partid, fiecare dintre noi o să vă spună și despre experiența de care am avut parte” a declarat Sorin Grindeanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.