Tăriceanu spune tot: Klaus Iohannis a propus, la Cotroceni, un guvern PSD-PNL

Tăriceanu spune tot: Klaus Iohannis a propus, la Cotroceni, un guvern PSD-PNL

Tăriceanu spune tot: Klaus Iohannis a propus, la Cotroceni, un guvern PSD-PNL

by July 7, 2016 0 comments

La putin timp dupa ce a fost trimis in judecata de DNA, Calin Popescu Tariceanu a transmis un comunicat de presa in care vorbeste despre ideea unui guvern de uniune nationala, care ar fi fost propusa de presedintele Klaus Iohannis chiar in cadrul consultarilor avute cu PSD si PNL la Palatul Cotroceni pe tema unui proiect de tara, si sugereaza ca tocmai faptul ca el nu ar dori un astfel de guvern este motivul pentru care ar avea un dosar la DNA.

“Presedintele Romaniei, “guvernul sau” si laboratoarele oculte, in care se ticluiesc aranjamente de mentinere la putere cu orice pret, au renuntat la aparente si au preluat nemijlocit initiativa pe baza unui plan de forta. Acest plan vizeaza impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie sa lipseasca, indiferent de rezultatul alegerilor, asa incat paradigma “guvernul meu” sa functioneze in continuare. Nu vrea Dragnea guvern de uniune nationala ? Nu-i nimic. Pentru ce avem Justitie independenta? Nu vrea Tariceanu guvern de uniune nationala ? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA ? Si, in general, ni se opune cineva ? Nu-i nimic. ‘Nu exista om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient’,” sustine Tariceanu in comunicatul de presa.

“Inaugurarea oficiala a planului de forta a inceput luni, 4 iulie, cand liderii partidelor parlamentare au fost invitati la Cotroceni pentru consultari pe teme de politica externa, care s-au dovedit a fi in realitate pretextul in spatele caruia presedintele Iohannis a propus ca, dupa alegeri, Romania sa fie condusa de un guvern de uniune nationala constituit din PSD si PNL, pe baza unui nou proiect de tara adoptat la Cotroceni sub inaltul sau patronaj. (…) Alianta dintre PSD si PNL nu mai provoaca de luni incoace atata repulsie, nu mai e deloc nociva, ci chiar sanatoasa pentru viitorul prosper al Romaniei. Asta ne sugereaza mai nou domnul presedinte Iohannis” mai sustine presedintele Senatului.

Liderul ALDE acuza faptul ca el si partidul sau sunt “demonizati la comanda” de presa controlata de Iohannis si “binom”. “Iata ca, dupa lansarea ideii de guvern de uniune nationala, apropierea PNL de PSD nu mai e atat de criticabila in relatarile diviziei de presa, ba e chiar de dorit. Sunt sigur ca nu acesta e ‘noul mod de a face politica’ asteptat de cetateni si promis de domnul Iohannis”, spune acesta.

“Finalizarea sub patronajul Presedintiei a unui program de tara pe termen mediu care sa beneficieze de suportul politic de principiu al tuturor fortelor politice este o initiativa care, teoretic, merita toata atentia si sprijinul. Practic, un astfel de proiect nu poate fi dus la bun sfarsit, mai ales intr-un an electoral, cand competitia dintre partide se bazeaza pe programe politice diverse. Cu siguranta, acest aspect este cunoscut de domnul presedinte, dar propusul proiect de tara este unicul pretext pe care se sprijina ideea unui guvern de uniune nationala format de PSD si PNL” mai sustine Tariceanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.