Bogdan Olteanu s-a folosit de funcția pe care o detinea pentru a satisface nevoile lui SOV

Bogdan Olteanu s-a folosit de funcția pe care o detinea pentru a satisface nevoile lui SOV

Bogdan Olteanu s-a folosit de funcția pe care o detinea pentru a satisface nevoile lui SOV

by August 3, 2016 0 comments

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sustin ca Bogdan Olteanu a profitat de influenta pe care o avea ca al treilea om in stat, pentru a obtine sume uriase de bani, respectiv un milion de euro in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii, transmite Agerpres.

“Inculpatul a profitat de influenta detinuta in baza functiei pe care o detinea pentru a obtine sume uriase raportat la veniturile la care era indreptatit, ignorand exigentele de etica pe care le presupune calitatea de ales public. Fapta apare cu atat mai grava avand in vedere pozitia pe care o detinea inculpatul la momentul savarsirii statului, cea de presedinte al Camerei Deputatilor, considerata a treia pozitie in ierarhia functiilor statului, ceea ce ii permitea sa influenteze activitatea a numeroase institutii”, se arata in motivarea judecatorilor, prin care Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu.

Magistratii mai arata faptele de care este acuzat Bogdan Olteanu reprezinta si acum un pericol pentru ordinea publica, chiar daca ele au fost descoperite de organele judiciare in luna ianuarie 2016, la aproape 8 ani de la savarsire, generand si in prezent in randul societatii “puternice reactii negative, care persista cu aceeasi intensitate”.

In opinia instantei, circumstantele personale favorabile lui Bogdan Olteanu (are un nivel ridicat de instruire, nu are antecedente penale, este integrat in societate) nu poate justifica cercetarea acestuia in libertate sub control judiciar, asa cum a cerut fostul presedinte al Camerei Deputatilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.