Lovitură de teatru in dosarul Hexi Pharma! Cine va plăti pentru sinuciderea lui Dan Condrea?

Lovitură de teatru in dosarul Hexi Pharma! Cine va plăti pentru sinuciderea lui Dan Condrea?

Lovitură de teatru in dosarul Hexi Pharma! Cine va plăti pentru sinuciderea lui Dan Condrea?

by August 23, 2016 0 comments

Răsturnare de situaţie în dosarul Hexi Pharma. Testele efectuate de Institutul Cantacuzino arată că dezinfectanții erau diluați în limite legale. Rezultatele sunt șocante în condițiile în care Ministerul Sănătății susținea ca substanțele Hexi erau diluate și de 2.000 de ori.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au primit în dosarul Hexi Pharma raportul Institutului Cantacuzino şi alte rapoarte de expertiză, inclusiv de la un laborator din străinătate, din care rezultă că unii dezinfectanţi ai firmei erau diluaţi fără a depăşi limita legală, au declarat surse judiciare, citate de news.ro.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, că s-au finalizat primele teste de eficienţă pe unul dintre loturile dezinfectanţilor Hexi Pharma şi că urmează să se facă alte teste la un alt lot. Acesta a mai precizat că se ia în calcul ca testele să se facă şi la institute din străinătate.

S-a finalizat efectuarea testelor de eficienta pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Urmeaza alte teste de eficienta, pe un alt lot. Pregatim teste care sa fie efectuate la institute din strainatate. Este o procedura mai complicata, care este in curs. Rezultatele testelor de eficienta sunt de ambele tipuri, si negative, si pozitive. Doar in final se va putea stabili in ce masura ele sunt relevante“, a declarat procurorul general, Augustin Lazăr.

Surse judiciare, citate de news.ro, spun că anchetatorii vor trimite expertiza primită de la Institutul Cantacuzino în Cehia, pentru testul de conformitate.

Sursele citate au precizat că rapoartele de expertiză conţin informaţii atât despre teste conforme, cât şi despre teste care arată o diluare mare a produselor Hexi Pharma.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.