Mâna dreaptă a lui Dan Adamescu suspectat pentru spalare de bani si delapidare

Mâna dreaptă a lui Dan Adamescu suspectat pentru spalare de bani si delapidare by August 11, 2016 0 comments
Politistii efectueaza joi perchezitii la domiciliul fostului presedinte al Directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea si al sotiei lui, Roxana Mustatea, precum si la mama acesteia, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Radu Mustatea este suspectat ca din pozitia pe care o ocupa la Astra Asigurari si-ar fi acordat despagubiri necuvenite de 915.000 lei pentru un incendiu care nu ar fi avut loc la locuinta sa, care era asigurata la compania pe care o conducea. Contactat de HotNews.ro, Radu Mustatea a precizat ca nu doreste sa comenteze momentan acest informatii.

“Doua dintre persoanele banuite, avand functii de conducere in cadrul unei societati de asigurari, ar fi avizat si aprobat, in interesul lor, dar si pentru persoane apropiate acestora, plata unei despagubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat in baza unei polite de asigurare complexa a locuintei, eveniment care, in realitate, nu s-ar fi produs”, arata comunicatul IGPR.
Sotii Mustatea ar fi incheiat o polita de asigurare la Astra, pentru 370 de euro, prin care ar fi asigurat un imobil pentru o suma maxima de 370.000 de euro, au aratat sursele citate de Agerpres. Imobilul asigurat era detinut in baza unui antecontract de vanzare-cumparare, semnat cu 14 zile inainte de incheierea politei de asigurare.

  • Pretul vanzarii imobilului era de 370.000 de euro, din care cei doi au platit 130.000 de euro si ar fi urmat sa achite inca doua rate egale, de cate 120.000 de euro.

Potrivit surselor citate, la o luna dupa incheierea politei de asigurare, a fost declarat un eveniment la imobilul asigurat, pentru care societatea de asigurari Astra a aprobat, pe 15 octombrie 2010, o despagubire de 915.000 lei. Suma a fost virata in doua transe, prima transa in contul bancar al mamei Roxanei Mustatea si a doua in contul societatii M. Mar. Geoconstruct SRL, in prezent radiata.

Cu aceasta suma, sotii Mustatea si-au platit imobilul, respectiv o vila aflata in cartierul Cotroceni, au mai afirmat sursele.
Plata despagubirii a fost aprobata in sedinta Directoratului Astra, al carei presedinte era, la vremea respectiva, Radu Mustatea. In urma cercetarilor, s-a constatat ca evenimentul invocat pentru plata politei de asigurare nu a existat, iar dosarul de dauna in baza caruia s-au decontat banii nu se poate identifica.

Persoanele banuite urmeaza a fi conduse la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru audieri si dispunerea masurilor legale.

 Sursa: hotnews.ro
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.