Dacian Ciolos, in Parlament: Cresterea economica de anul acesta va fi de 4,8%

Dacian Ciolos, in Parlament: Cresterea economica de anul acesta va fi de 4,8%

Dacian Ciolos, in Parlament: Cresterea economica de anul acesta va fi de 4,8%

by September 19, 2016 0 comments

Cresterea economica estimata pentru acest an este de 4,8%, fata de o prognoza initiala de 4,2%, a afirmat luni premierul Dacian Ciolos, care a prezentat, in fata plenului reunit al Parlamentului, situatia economica a tarii, in urma unei solicitari a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit Hotnews.ro.

Primul ministru a precizat ca exporturile au crescut cu 4,2% in primul semestru, dar balanta comerciala este negativa, in conditiile in care importurile au crescut cu 11%.

Vestea buna la acest ultim indicator este insa ca majorarea importurilor “nu se concentreaza cu precadere pe importurile de consum”, in conditiile in care peste 75% sunt bunuri intermediare si de capital, care se indreapta tot spre investitii, a aratat seful guvernului.

Potrivit acestuia, nivelul prognozat ramane al deficitului de 2,8% din PIB in cash.

Dacian Ciolos a anuntat si doua programe noi. Unul dintre acesta vizeaza stimularea mobilitatii fortei de munca, pentru a stimula deplasarea sa acolo unde e nevoie.

Al doilea program vizeaza posibilitatea ca adeverintele de venit si certificatele de atestare fiscala, care genereaza anual 5 milioane de deplasari catre ghiseele statului, vor putea fi transmise direct prin sistemul informatic.

Seful PSD, Liviu Dragnea, a respins insa toate cifrele prezentate de prim ministru, pe care l-a acuzat ca vorbeste “limba tehnocratilor” si ca nu a facut “nimic bun”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.