Îngrijorări în străinătate: În România se face poliție politică.Guvernul Cioloș, o soluție proastă

Îngrijorări în străinătate: În România se face poliție politică.Guvernul Cioloș, o soluție proastă

Îngrijorări în străinătate: În România se face poliție politică.Guvernul Cioloș, o soluție proastă

by September 8, 2016 0 comments

Situația României este analizată de către publicația European Business Review, iar unul dintre principalii vinovați este considerat premierul Dacian Cioloș. Jurnaliștii susțin că există tot mai multe nemulțumiri la Bruxelles față de actualul Guvern de tehnocrați și prinde tot mai mult contur ideea că tehnocrații au fost o soluție greșită pentru România.

Jurnaliștii de la European Business Review notează faptul că România stă foarte prost la capitolul fonduri europene și arată că de la Bruxelles se fac presiuni tot mai mari pentru ca țara noastră să pregătească proiecte pentru atragerea fondurilor.

De asemenea, se analizează și politica internă din România. Jurnaliștii remarcă faptul că fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a fost nevoit să demisioneze ca urmare a problemelor cu DNA, însă precizează că în România se vehiculează tot mai tare ideea că justiția a devenit o armă politică, arată Europeanbusinessreview.

Este observat faptul că trei dintre liderii opoziției Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Călin Popescu Tăriceanu au probleme cu justiția, toți în același timp și se pune accentul pe teoria vehiculată în România că totul ar fi orchestrat de adversarii politici.

Nu este trecută cu vederea nici activitatea lui Dacian Cioloș, despre care jurnaliștii scriu că își dorește un al doilea mandat de prim-ministru, în ciuda unor performanțe foarte slabe. Totuși, European Business Review remarcă faptul că Dacian Cioloș este susținut de președintele Klaus Iohannis, președintele fiind cel care va numi și viitorul premier.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.