Mihai Fifor (PSD): Guvernul Zero continuă distrugerea sistemului de sănătate (P)

Mihai Fifor (PSD): Guvernul Zero continuă distrugerea sistemului de sănătate (P)

Mihai Fifor (PSD): Guvernul Zero continuă distrugerea sistemului de sănătate (P)

by November 29, 2016 0 comments

“Este evident că sunt necesare multe schimbări în sistemul public de sănătate iar analiza noastră indică acest fapt, însă ele trebuie făcute în mod echilibrat şi în urma unor dezbateri publice, nu prin ordonanţă de urgenţă, în plină campanie electorală cum a procedat Guvernul 0.” , spune preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor, referindu-se la Ordonanţa Guvernului Cioloş privind managementului spitalelor.

„Guvernul tehnocrat nu a învăţat nimic din eşecul major pe care l-a generat în organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli. Sistemul medical nu trebuie privit doar din prisma costului și a eficienței.Sistemul medical de stat trebuie să aibă grijă de sănătatea românilor, iar pacientul si nu diverse interese trebuie să se afle in centrul acestui sistem.Până acum Guvernul zero a demonstrat că are de fapt în centru interesele marilor companii străine farmaceutice şi a distribuitorilor de medicamente şi nicidecum interesele şi necesităţile cetăţenilor. Dacă Guvernul Boc a închis mult prea multe spitale, acum ne putem așteptăm la o nouă avalanșă.Prin ordonanţa privind managementul spitalelor, premierul şi echipa sa doresc ca managerii străini să poată intra în aceste unităţi. Dacă până acum nu am văzut nici un proiect pe Sănătate, doar câteva lucruri generale pe logica „să ne fie bine, ca să nu ne fie rău”, în acest moment ”Ministrul Pharma” al Guvernului 0 are în plan distrugerea sistemului de sănătate.Este un pas important  şi în acelaşi timp periculos către privatizarea integrală a sistemului de sănătate.Acest lucru va însemna că tot mai mulţi români vor avea tot mai puţin acces la serviciile de sănătate, care vor deveni tot mai scumpe.

PSD are un program de guvernare pe Sănătate orientat spre pacient şi venim cu un proiect detaliat cu calcule bugetare precise pentru acest domeniu.Vom demonstra că tot ceea ce Guvernul zero blochează acum PSD va debloca”, afirmă  liderul social democrat, senatorul Mihai Fifor.

(Comandat de Partidul Social Democrat-ARAD, executat de S.C. Som&Com Public Prest SRL, Cod unic de identificare al mandatarului financiar atribuit AEP: 11160007)

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.