Ordonanța 13 a fost respinsă în Senat. Tăriceanu și Băsescu, la unison: Este stupid un vot pe o Ordonanță abrogată

Ordonanța 13 a fost respinsă în Senat. Tăriceanu și Băsescu, la unison: Este stupid un vot pe o Ordonanță abrogată

Ordonanța 13 a fost respinsă în Senat. Tăriceanu și Băsescu, la unison: Este stupid un vot pe o Ordonanță abrogată

by February 20, 2017 0 comments

Plenul Senatului a adoptat, cu 110 voturi “pentru”, 9 “abtineri” si un vot impotriva, legea de respingere a controversatei OUG 13/2017, abrogata de Guvern. Liderul senatorilor PSD Serban Nicolae a afirmat ca solutia gasit este una “fortata”, dar constitutionala.

“Solutia pe care o gasim acum este fortata, nu este neconstitutionala, dar este nefireasca”, a declarat Nicolae. 

Grupul PMP a anuntat ca se va abtine de la vot, dupa ce Traian Basescu a criticat solutia legislativa gasita si a afirmat ca abuzul in serviciu este dezincriminat.

La randul sau, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a parasit sala inainte de vot, insa colegii sai din ALDE au ramas.

Legea de respingere intra marti la Camera Deputatilor si va fi votata de plen marti dupa-amiaza.

Din declaratiile lui Tariceanu:

“Suntem in fata unei premiere absolute prin care Senatul este pe cale sa adopte o lege de respingere a unei ordonante abrogate. Este ceva inexplicabil pentru mine. In mod deosebit, cei de la USR, intr-o masura mai mica cei de la PNL, au facut mare caz dupa ce OUG a fost abrogata trebuie si respinsa.

Orice trebuie respins, daca mai ramane ceva ce nu este respins trebuie distrus. Pana la urma ati facut bine, s-a dezincriminat abuzul in serviciu. Bravo, felicitari, v-ati atins scopul probabil. Va spun asta incercand sa va pun intr-o situatie in care nu cred ca va gandeati sa va aflati.

Colegii de la PSD au vrut sa faca bine pentru ca au vrut sa inchida subiectul. Au promovat aceasta lege de respingere dar facem rau. Pe scurt, respingem ceva ce s-a abrogat.

Acuma, din punct de vedere politic. A fost forfota, au venit pana si cainii sa protesteze in piata publica (impotriva OUG). (Se adreseaza “catre cei mai tineri”): Aveti impresia ca lumea se imparte in doua categorii: cei buni, inclusiv cainii, (…) avem pe cineva in frunte evident – presedintele Romaniei. De partea cealalta cei rai care vor sa slabeasca lupta anticoruptie.

Eu i-am intrebat pe cei din PSD: ‘Aveti vreo agenda ascunsa?’ – Mi-au spus nu. Atunci retrageti-o. In pofida faptului ca OUG a fost retrasa, manifestatiile au continuat.

Am vorbit cu niste parlametnari USR, i-am intrebat daca stiu ce este in ordonanta, mi-au spus ‘nu, dar asa simtim noi, ca suntem inselati’.

Presedintele PMP, Traian Basescu, a criticat, luni, in plenul Senatului, proiectul de lege de respingere a OUG 13/2017 (de modificare a Codurilor penale – n.red.), adoptat de Comisia Juridica din Senat. Basescu sustine ca adoptarea unei astfel de legi este inutila si ca abuzul in serviciu ar fi fost deja dezincriminat prin nepunerea in acord a prevederilor Codului penal cu o decizie a CCR in termen de 45 de zile.

“In cele 45 de zile, articolul considerat neconstitutional este considerat suspendat. Avem de-a face cu o decizie a CCR care si-a facut efectele in 45 de zile de la pronuntare”, a sustinut fostul sef al statului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<