Traian Băsescu aduce grave acuzații procurorilor: Ajungem să prostituăm ideea de executiv

Traian Băsescu aduce grave acuzații procurorilor: Ajungem să prostituăm ideea de executiv

Traian Băsescu aduce grave acuzații procurorilor: Ajungem să prostituăm ideea de executiv

by February 2, 2017 0 comments
Fostul preşedinte, Traian Băsescu, ţine partea Guvernului în scandalul Ordonanţei pe Justiţie şi atacă dur Procuratura. Mai mult, Băsescu spune că Executivul nu e sindicat şi funcţionarul public care nu execută ce îi spune ministrul trebuie dat afară. Totul, după ce DNA a anunțat că a deschis un dosar în care sunt vizați membri din guvern care au lucrat la actele p

e justiției aprobate în ședința de marți.

“Pare să se meargă prea departe. Hotărârile Guvernului sunt politice. Avem şi o hotărâre a Curţii în privinţa Curţii. Nu îmi dau seama ce anchetă se poate face. Poate pe un regulament de ordine interioară. Executivul nu e sindicat. Cine vrea sindicat, se duce să-l ancheteze pe Costin, pe hoţ. Ajungem să prostituăm ideea de executiv. Ministrul se instalează, adună directorii şi le spune obiectivele lui ca ministru. Cine a vrut să meargă pe obiectivul lui Iordache, mergea. Cine nu, trebuia dat afară. I-a pus ministrul să fure sau să falsifice acte? Nu.

Băsescu atacă dur Parchetele şi spune că acestea nu trebuie să se implice în politică. “Procuratura nu trebuie să cenzureze ce face Guvernul. Ajungem într-o nebunie în ţara asta dacă un ministru sau un Guvern nu dau un aviz de la un funcţionar. Parchetele nu sunt responsabile de politica penală. Singurul responsabil este guvernul. Trebuie să facem un singur lucru. Să fim cinstiţi fiecare cu mandatul dat de Constituţie.”, a mai spus Băsescu în direct pe B1TV.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<