Nababul de la Compania de Apa Arad. Unde se duc banii publici de la CJ, cand se duc

Nababul de la Compania de Apa Arad. Unde se duc banii publici de la CJ,  cand se duc

Nababul de la Compania de Apa Arad. Unde se duc banii publici de la CJ, cand se duc

by April 11, 2017 0 comments

Banii publici se duc pe Apa Sambetei la Arad, unde reprezentantii PNL ai administratiei locale sunt pusi pe capatuiala. Apa de la robinet pentru aradeni  este foarte scumpa, dar salariul directorului general al  Companiei de Apa, societate de stat, aflata in subordinea Consiliului Judetean, frizeaza bunul simt.

Mai marii judetului traiesc pe picior mare, nu din marile realizari ale societatii de stat, ci pe spatele populatiei, care platesc din buzunar, un pret foarte mare pentru acest serviciu vital. Deputatul PSD, Florin Tripa, acuza faptul ca directorul general al Companiei de Apa Arad, Gheorghe Banatean ( omul de casa al lui Gheorghe Falca) are un venit lunar de pana la 30 000 de lei, in timp ce pretul apei este de 3lei/mc, unul dintre dintre cele mai mari preturi din tara.

Deputatul Tripa ne-a declarat ca, potrivit contractului de mandat, directorul general   incaseaza “o remuneratie fixa bruta lunara, platibila in data de 15 si 30 a fiecarui luni, in echivalenta cu de 6 ori media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform clasificatiei activitatilor din economia nationala”. De asemenea, conform contractului, “ o componenta veriabila consta in 12 remuneratii brute anuale, platibile trimestrial, in functie de performanta financiara si nefinanciara”.

Drept urmare, directorul Gheorghe Banatean incaseaza, lunar,  un salariu fix de 18 000 de lei, la care se mai adauga, bonusurile de asa zisa performanta, de inca 12 000 lei, in total, acesta aducand acasa, din banul public,  30 000 de lei. Florin Tripa mai acuza faptul ca organigrama de la Compania de Apa Arad este foarte incarcata, fiind angajati aproape 1000 de oameni.  

De exemplu, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2017, bonurile acordate salariatilor, mare parte directori si membri ai Consiliului de Administratie, se ridica la suma de 3.849.000 lei, (suma care a crescut cu peste 30% fata de anul trecut – 2.736.000 lei),  in timp ce profitul brut estimat este de doar 1.389.000 lei. Cu alte cuvinte, profitul Companiei de Apa se  ridica la jumatatea sumei alocate pentru bonificatii!!!  Si cheltuielile cu salarile au crescut exponential fata de anul trecut – de la 31.484.000 lei, in 2016, la 36.667. 000 lei, pe 2017.

Florin Tripa declama faptul ca bani publici ai judetului Arad se duc mai mult pe sustinerea   clientelei politice a PNL, nicidecum pe  imbunatatirea performantelor acestei societati. Mentionam faptul ca toti cei 7 membri ai Consiliului de Administratie ai Companiei de Apa Arad sunt oameni politici, cu carnet de partid PNL. Deputatul  PSD atrage atentia si asupra faptului ca aproape 60% din suma alocata Companiei de Apa se duce pe salarii si bonusuri, in timp ce banii pentru investitii, sunt foarte putini.

Interesant este faptul ca fostul presedinte al CJ Arad, Adrian Tolea, matrasit de acelasi omnipotent si omniprezent  baron local, Gheorghe Falca, acuza faptul ca apa este foarte scumpa iar sefii companiei au salarii foarte mari. El a declarat, in 2016, potrivit arad24.net,  ca din pretul apei curente – 3 lei/m3, platit de aradeni, aproape jumatate este folosit pentru acoperirea salariilor celor 1000 de angajati ai companiei. Aceste acuze l-au costat foarte mult, pentru ca zgandarit roiul de viespi de la Compania de Apa, ani la rand, pusculita de partid a lui Gheorghe Falca. A fost deranjat de aceste declaratii, insusi actualul presedinte al Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, el ocupand, intre 2012-2016, functia de consilier al directorului general,  la aceasta societate, fiind retribuit, dupa cum scrie, arad24.net, cu un salariu de 2000 de euro/lunar.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.