PNL, in groapa. AEP refuza sa deconteze 1,8 milioane de lei. Falca si Bolojan, explicatii la partid

PNL, in groapa. AEP refuza sa deconteze 1,8 milioane de lei. Falca si Bolojan, explicatii la partid

PNL, in groapa. AEP refuza sa deconteze 1,8 milioane de lei. Falca si Bolojan, explicatii la partid

by April 19, 2017 0 comments

Astăzi, conducerea actuală a partidului  va primi o informare oficială din partea AEP cu privire la motivele pentru care  aproape 1,8 milioene de lei, bani cheltuiți în campania pentru alegerile parlamentare, nu vor  putea fi decontați de la bugetul de stat, potrivit stiripesurse.ro. Cele mai afectate  sunt  filialele care  au contribuit sau  au  avut relații contractuale  directe  cu GMP, firma lui Felix Tătaru, care s-a ocupat de campanie, contractul fiind negociat direct de Gheorghe Falca, seful de campanie al PNL.

La  ultimele alegeri parlamentare, liberalii au cheltuit cei mai mulţi bani, aproape 16,5 milioane de lei. Din ei, mai mult de o zecime, aproximativ 320.000 de euro s-au dus  către GMP, pentru plata serviciilor pe care  firma lui Felix Tătaru le-a prestat în  timpul acestei campanii atât la nivel național, cât și local. Negociat de către Gheorghe Falcă,  în calitate de coordonator de campanie la nivel național și  implementat de Ilie Bolojan , ca secretar general, acum modul deficitar în care s-a întocmit documentația și felul în care s-au strâns banii de la filiale pentru a se face  ulterior plățile, riscă să lase partidul cu o treime din suma din contract nerestituită de la bugetul de stat.

Potrivit unor surse din AEP, instituția a găsit nereguli în facturile  și documentația PNL cu GMP pentru 556.000 de lei, aproximativ 123.000 de euro, sumă care nu va  fi decontată de la bugetul de stat  tocmai din această cauză. Interesant este faptul că  o serie de filiale PNL  puternice din teritoriu  sunt direct afectate de decizia celor de la AEP. Inclusiv organizațiile conduse direct de Gheorghe Falcă și Ilie Bolojan, care au încheiat și ele  contracte direct cu GMP.

Astfel,  PNL Arad nu va mai primi 31.000 de lei, iar PNL Bihor o sumă semnificativ  mai mare cu care a contribuit la contractul cu GMP, de aproape 90.000 de lei. Suceava  lui Gheorghe Flutur  va  suferi și ea  o gaură de 67.500 de lei, bani cărora  trebuie  să le spună adio, pentru că nu există documente  justificative clare. Nici liberalii ialomițeni nu vor  primi niciun decont de la AEP pe marginea acestui contract și vor pierde valoarea lui –  aproape 70.000 de lei.  În situații similare se regăsesc colegii lor de la Dolj și Bistrița, cu sume cuprinse între 44.000 și 48.000 de lei.

Pe contractul încheiat la nivel central, pentru a  cărui plată au cotizat peste 20 de filiale județene, alți 210.000 de lei sunt pierduți, mai susțin sursele citate.

În fine,  alți 1,2  milioane de lei  ce  sunt refuzați la decontare de către AEP, privesc atât nereguli contabile la nivelul tuturor  filialelor județene, cât și amenzi, penalități pentru proasta întocmire a actelor de către mandatarii lor financiari, ne-au mai explicat sursele citate.

O parte  din liderii liberali sunt  la curent cu  sumele ce vor  fi pierdute. “Astăzi urmează să primim o  informare scrisă din partea AEP, care va conține motivarea pentru nedecontarea acestor sume de la bugetul de stat. Situația va fi discutată la primul BPN al partidului.  Falcă și Bolojan trebuie să dea explicații. Nu poți să ceri bani pentru campanie, dar să nu poți să asiguri traseul lor curat în acte”, ne-au declarat surse din conducerea PNL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<