Calitate, înainte de toate: ”La Drăgan – Atelierul de gust” (P)

Calitate, înainte de toate: ”La Drăgan – Atelierul de gust” (P)

Calitate, înainte de toate: ”La Drăgan – Atelierul de gust” (P)

by July 11, 2017 0 comments

Brand-ul ”La Drăgan-Atelierul de gust” este unul de succes. De ce? Pentru că doar calitatea contează. Nu cantitatea, nu sumele amețitoare din portofoliu, nu numărul mare de cumpărători. Aici este vorba despre diferența dintre produsele de carne standard existente pe piață și produsele pregătite în „Atelierul de gust”. Și nu putem vorbi despre o rețetă magică sau de ingrediente secrete, ci doar despre prepararea cărnii în mod tradițional, ”ca la mama acasă”. Pentru că totul se produce în carmangeria tânărului Adrian Drăgan, ridicată în curtea bunicilor, iar rețeta este din vremuri străvechi. De aceea, prietenii lui Adrian Drăgan (și nu numai), deveniți clienți fideli ai magazinului din comuna Berceni  (județul Ilfov) nu cumpără produse din carne decât de aici. Gustul și ingredientele naturale îi atrag ca un magnet.

În această poveste vorbim despre brandul ”La Drăgan – Atelierul de gust”, o micuță, dar cunoscută carmangerie din comuna Berceni, județul Ilfov. Un tânăr numit Adrian Drăgan își trăiește visul. Face ceea ce-i place și, din ceea ce și-a dorit mereu să facă, a construit un business. A reușit să  transforme un hobby într-o afacere.

Tânărul născut și crescut în comuna Berceni, dintr-o familie de intelectuali ( mama, învățătoare, tatăl, pensionar militar), cu o bună educație în familie și în societate, a înțeles imediat nevoia pe piața locală de produse din carne, preparate în mod tradițional. Astfel,  Adrian vine în întâmpinarea unei clientele educate, care înțelege rostul unor produse preparate, ca acasă.

A pornit în această afacere fără să aibă niciun fel de experiență  în acest domeniu, doar cu pasiunea pentru mâncarea de calitate și respectul pentru tradiție. După ce a absolvit facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice,  Adrian a lucrat o perioadă ca agent de vânzari iar apoi a devenit asociat la o editură. Ideea să  își transforme hobby-ul într-o afacere a venit mai ales la propunerea prietenilor, care după ce au gustat din preparatele pregătite de Adrian acasă, din porcul bunicului, făcute dupa rețete vechi, tradiționale, l-au încurajat să se apuce serios de treabă. De ce nu? O idee foarte bună de business: prepararea cărnii, după rețeta bunicului  și comercializarea sa, mai întâi la apropiați, apoi la prietenii apropiaților.

Adrian nu a stat mult pe ganduri și pentru că dorea să facă totul ca la carte, a început să citească legislația, să se specializeze în proceduri de funcționare, norme și fluxuri de lucru și s-a apucat să își construiască carmangeria.

Este vorba despre o investiție de aproximativ 150.000 de euro, bani proprii, dar și  împurmutați de la bănci. Un mare curaj care s-a transformat într-o afacere de familie, cu mari perspective: ”La Drăgan – Atelierul de gust”

Adrian  a avut și are tot sprijinul soției, părinților și bineînțeles al bunicului, de la care  a ”furat” darul de afuma și prepara carnea.

Dar să nu credeți că totul a fost ușor. ” De un an și jumătate am avut nevoie să dau drumul carmangeriei. Hârtii peste hârtii. Peste tot m-am lovit de birocrație”, ne-a declarat Adrian Drăgan. Mai întâi a încercat să distribuie marfa către diferite magazine, dar apăreau tot timpul probleme. Așa că  Adrian  a mai făcut un pas în afacerea sa: în septembrie 2016 a deschis propriul magazin de desfacere, la poarta carmangeriei. Acum, toți prietenii știu unde găsesc marfa cea mai bună: ”La Drăgan –  Atelierul de gust”.  Sunt clienți care străbat Bucureștiul, sau care vin din alte localități să se aprovizioneze cu produsele pregătite de Adrian Drăgan în carmangeria sa.

Succesul brand-ului „La Drăgan – Atelierul de gust” este datorat, cel mai probabil și faptului că și în acest moment, Adrian se implică, la fel de mult, în fiecare etapă de producție, verifică fiecare produs în parte și se asigură că nu iese nimic pe poarta carmangeriei fără să fie verificat în detaliu.

Dacă intrați în comuna Berceni, dinspre stația de metrou „Dimitrie Leonida”, treceți centura, apoi mergeți prin așa zisa zonă rezidențială, și cum ajungeți în zona veche a comunei, undeva pe dreapta, mai exact pe Bdul 1 Mai, Nr. 96, găsiți un magazin micuț, dar foarte primitor, unde puteți cumpăra  preparate din carne afumate, salam de casă, lebăr, cârnați afumați, șunca de Praga, toate pregătite dupa rețete vechi, tradiționale, dar și carne pentru grătar și mai ales gustoasele coaste, numai bune de pus pe jar: ”La Drăgan – Atelierul de gust”.

Ne puteti gasi pe facebook AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.