Adrian Țuțuianu a demisionat de la MAPN. Marcel Ciolacu este noul ministru desemnat

Adrian Țuțuianu a demisionat de la MAPN. Marcel Ciolacu este noul ministru desemnat

Adrian Țuțuianu a demisionat de la MAPN. Marcel Ciolacu este noul ministru desemnat

by September 5, 2017 0 comments

Ministrul Adrian Țuțuianu a anunțat, marți, că i-a lăsat premierului Tudose demisia sa de la conducerea MApN. “Am lăsat o demisie, urmează ca primul-ministru să o aprecieze”, a spus Țuțuianu, marți, la Antena 3.

“Eu am recunoscut în fața premierului că am greșit și în comunicarea cu domnia sa, pentru că nu l-am informat în timp util de această situație, și în al doilea rând că n-am comunicat în cursul zilei de astăzi cu presa (…) datorită programului, nu din alte motive. (…) I-am spus că, dacă asta e o soluție care repară lucrurile, eu mi-o asum pentru că sunt un om serios. Mi-a spus că această analiză o face domnia sa”, a arătat Țuțuianu.

Ministrul Apărării a precizat că a avut, marți, o întâlnire cu șeful Executivului, în care premierul i-a reproșat modul în care a comunicat în privința salariilor și drepturilor personalului din sistemul militar.

Țuțuianu a dat asigurări că nu există probleme de natură financiară privind plata salariilor din sistemul militar.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că a trimis la Cotroceni propunerea ca vicepremierul Marcel Ciolacu să ocupe interimar postul de ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Țuțuianu.

“I-am acceptat demisia. Am vorbit cu domnul președinte Dragnea, am vorbit cu domnul președinte Klaus Iohannis și am trimis actele către Cotroceni cu propunere de interimar — domnul viceprim-ministru Marcel Ciolacu. (…) În acest moment, hârtiile sunt către Cotroceni. Aceasta este propunerea mea, discutată cu domnul președinte Dragnea, fiindcă totuși suntem un Guvern politic, nu suntem tehnocrați. L-am informat și pe domnul președinte al României, pe domnul președinte Klaus Iohannis. Domnia sa așteaptă hârtiile”, a declarat Tudose, la România TV.

Întrebat ce i-a spus Klaus Iohannis, Mihai Tudose a răspuns: “A încercat și domnia sa să afle de la mine ce se întâmplă. (…) Și domnia sa știa că lucrurile sunt în regulă și sunt în regulă. Nu putem să venim cu asemenea mesaje pe zona de securitate”.

Totodată, chestionat dacă i-a cerut demisia lui Adrian Țuțuianu, șeful Executivului a precizat: “I-am spus că ar fi un gest de onoare”. (agerpres.ro)

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.