Ce ar trebui să faci după ce termini facultatea

Ce ar trebui să faci după ce termini facultatea

Ce ar trebui să faci după ce termini facultatea

by September 5, 2017 0 comments

Imediat după ce termini facultatea este foarte greu să stabilești care va fi cursul vieții tale. Joburile nu sunt la fel de bune precum te așteptai, iar tentațiile cosumeriste sunt foarte multe. Din acest motiv, foarte mulți tineri absolvenți nu iau în considerare că această perioadă de liberalism ar trebui să se termine și nici nu au un plan financiar pe care să îl urmeze. Dar dacă vrei să ai un start ușor în viață, poți si iei în considerare câțiva pași care te vor ajuta. De asemenea, dacă ai o problemă financiară și te simți obligat să accepți un job care nu te atrage sau trebuie să te muți înapoi acasă cu părinții pentru că nu îți permiți să plătești chirie, poți apela la un credit de nevoi personale – credit247.ro.

În primul rând, după ce termini facultatea, este indicat să încerci să trăiești numai din salariu. Chiar dacă părinții încă sunt dispuși să te ajute, poți pune acei bani într-un cont de economii. Poți construi un buget pentru care să ai categorii speciale de ieșit în oraș sau pentru activități de relaxare pentru că viața socială are un rol important. Însă, dacă îți impui un buget, îți va fi mai ușor să strângi bani pentru o casă sau pentru a investi pe bursă mai încolo. Chiar dacă îi ieși din tipar din când în când este foarte important să realizezi că tu ești singurul responsabil de starea ta financiară și că o controlezi.

Un lucru care te poate ajuta să vezi de câți bani dispui în realitate este să optezi pentru plata recurentă a facturilor și a chiriei. Astfel, vei rămâne în cont numai cu banii pe care poți să îi cheltui. Aceasta este modalitatea perfectă de a avea plătite în fiecare lună facturile, chiar dacă suma rămasă este mică. Astfel,nu vei mai avea restanțe și plăți neachitate fie că ai rămas prea devreme fără bani sau pentru că pur și simplu ai uitat.

De asemenea, este indicat să ai grijă la datoriile de la bănci. Cardul de credit îți face cu ochii ori de câte ori ești în oraș și vrei s cumperi ceva mai scump. Totuși, trebuie să ții cont și de faptul că vei plăti o dobândă mai mare la cardul de credit decât dacă ai lua un credit normal. Cel mai bine este să folosești acest card în magazinele care oferă un număr de rate fără dobândă. Iar ratele ar trebui să le plătești lunar, chiar dacă acestea îți fac o gaură în buget. Însă, cu cât le vei plăti mai repede, acu atât mai devreme vei putea să te bucuri de salariul întreg.

Toți tinerii ar trebui să se pregătească pentru situații neprevăzute. De la boală la un week-end în afara țării petrecut cu prietenii, vei avea parte cu siguranță de evenimente care te vor obliga să cheltui mai mulți bani decât ești obișnuit. Din acest motiv este important să ai la îndemână o sumă de bani de care te poți folosi. În cazul în care aceasta nu este îndeajuns, trebuie să știi că există credite nebancare pe care le poți lua fără alergături la bancă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.