CSM va discuta pe 25 octombrie acțiunea disciplinară exercitată de IJ asupra procurorilor

CSM va discuta pe 25 octombrie acțiunea disciplinară exercitată de IJ asupra procurorilor

CSM va discuta pe 25 octombrie acțiunea disciplinară exercitată de IJ asupra procurorilor

by September 7, 2017 0 comments

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fixat pentru 25 octombrie termenul la care va fi discutată acțiunea disciplinară promovată de Inspecția Judiciară cu privire la procurorii DNA Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu.

“Procedura disciplinară se completează cu normele de procedură civilă care implică o etapă preliminară scrisă de comunicare către părți (Inspecția Judiciară, respectiv cei trei procurori) a acțiunii disciplinare și a întâmpinării, în vederea respectării dreptului la apărare și a contradictorialității. Secțiile CSM au rol de instanță de judecată (prima instanță) în materie disciplinară, astfel că acțiunea disciplinară se comunică “pârâtului” căruia trebuie sa i se acorde un termen de 25 zile pentru depunerea întâmpinării socotit de la data când primește acțiunea. De asemenea, întâmpinarea se comunică “reclamantului” (în cazul nostru — Insp. Jud.) pentru a formula și depune răspuns la întâmpinare în maxim 10 zile de la data la care a primit întâmpinarea”, a explicat purtătorul de cuvânt al CSM, Ștefan Lucaciuc, motivul pentru care a fost acordat termen la sfârșitul lunii octombrie.

Pe 6 septembrie, Inspecția Judiciară anunța că a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu de la Direcția Națională Anticorupție — Structura Centrală pentru îndeplinirea funcției cu gravă neglijență, în legătură cu dosarul privind Ordonanța 13.

Potrivit unui comunicat al IJ transmis AGERPRES, acțiunile celor trei procurori au avut ca rezultat încălcarea principiului separației puterilor în stat și deteriorarea încrederii și a respectului opiniei publice față de funcția de magistrat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.