O nouă jertfă a Armatei Române în Afganistan. Trei soldați răniți într-un atac al jidahiștilor

O nouă jertfă a Armatei Române în Afganistan. Trei soldați răniți  într-un atac al jidahiștilor

O nouă jertfă a Armatei Române în Afganistan. Trei soldați răniți într-un atac al jidahiștilor

by September 15, 2017 0 comments
Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focsani au fost raniti vineri, in Afganistan,in jurul orei 10.00, ora Romaniei, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate, informeaza MApN.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului, dupa care au fost evacuati la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt in stare stabila, al treilea fiind grav ranit.

 Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), in regiunea Kandahar, cand un autovehicul capcana (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat in blindatul lor.  

Numele militarilor vor fi facute publice dupa anuntarea familiilor.  

Conducerea Ministerului Apararii Nationale este informata permanent despre starea ranitilor. 

Militarii focsaneni au fost introdusi in teatrul de operatii din Afganistan in luna august. In anul 2017, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.  

In timpul misiunilor externe, 28 de militari si-au pierdut viata si alti peste 180 au fost raniti. Situatia de securitate in TO Afganistan se mentine instabila, cele mai multe incidente inregistrandu-se in provinciile din estul si sudul Afganistanului.  

Fortele NATO care asigura securitatea bazelor militare si a centrelor importante ale tarii raman tinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgentilor.

 
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.