Tehnologia moderna de bucatarie este folosita de un numar din ce in ce mai mare de oameni

Tehnologia moderna de bucatarie este folosita de un numar din ce in ce mai mare de oameni

Tehnologia moderna de bucatarie este folosita de un numar din ce in ce mai mare de oameni

by Noiembrie 13, 2017 0 comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Modul de alimentatie al omului modern este total diferit de cel pe care il avea omul in urma cu 20-30 de ani. Conform cercetarilor, exista un numar in crestere de oameni care mananca la restaurant din cauza timpului din ce in ce mai greu de gestionat, insa exista si oameni care pastreaza inradacinata ideea de a manca acasa si de a-si pune amprenta pe fiecare preparat. Chiar si acestia insa, reusesc sa se diferentieze intr-un mod radical de oamenii din trecut, prin folosirea tehnologiei moderne pentru o alimentatie cat mai sanatoasa.

Se pune din ce in ce mai mult accent pe calitatea mancarii, motiv pentru care numarul de cafetiere bune achizitionate din magazinele de profil facute sa pastreze aroma cafelei sau numarul de aparate de gatit cu abur este in continua crestere.

Ce anume a dus la o modificare atat de radicala a modului de alimentatie?

Evolutia rapida a tehnologiei este unul dintre factori, urmat indeaproape de statisticile din ce in ce mai sumbre legate de imbolnavirile cauzate de alimente. Daca in urma cu 100 de ani, cei care mureau din cauza accidentelor vasculare cerebrale nu depaseau 10% din populatie, astazi peste 40% dintre oameni sufera la un moment dat de acest lucru. Aceeasi crestere uriasa este si in cazul cancerului.

Din pacate, Romania ta extrem de prost la acest capitol, pentru ca lipseste si o educatie bine conturata legata de modul de alimentatie.

Ce se poate face si ce se face in acest sens?

Exista doua tabere care duc o lupta psihologica puternica. Prima tabara este cea a producatorilor de alimente semipreparate, ambalate, ce pot fi gasite in magazine. Lupta lor este bazata pe culori, pe mirosuri si pe reclame TV extrem de bine realizate.

Cea de-a doua tabara este cea a clinicilor de nutritie si a producatorilor de aparate care sa poata oferi o alimentatie mai sanatoasa. Din pacate, misiunea lor este mult mai dificila, insa nu este imposibila, iar acest lucru se vede prin popularitatea tehnologiilor moderne de gatit.

Ce se cauta la aparatura moderna de bucatarie?

Aparatele de gatit au principala misiune de a oferi alimente cat mai sanatoase. Pe langa asta insa, trebuie sa pastreze aroma alimentelor si chiar sa ofere un intensificator de arome cat mai puternic si trebuie sa fie cat mai rapide. De asemenea, este esential sa nu ocupe foarte mult loc in bucatarie, dar in acelasi timp sa poata prepara cantitati cat mai mari de mancare.

S-ar putea spune ca este nevoie de aparate cat mai echilibrate, ceea ce multi producatori reusesc sa faca.

Dat fiind faptul ca aparatele care gatesc sanatos si gustos sunt deja pe piata si ca informatiile sunt din ce in ce mai multe si mai bine conturate, mingea ramane in terenul cumparatorului, care trebuie sa ia decizia intre alimentatie sanatoasa sau alimentatie la indemana.

Facebook Comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.