La mulți ani România! Parada militară de Ziua Națională la Arcul de Triumf. Mesaje de 1 Decembrie

La mulți ani România! Parada militară de Ziua Națională la Arcul de Triumf. Mesaje de 1 Decembrie

La mulți ani România! Parada militară de Ziua Națională la Arcul de Triumf. Mesaje de 1 Decembrie

by December 1, 2017 0 comments

Vineri, 1 decembrie se implinesc 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania. Aproximativ 3.500 de militari si specialisti din MApN, MAI si SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care 50 de aeronave, si militari din mai multe tari aliate sau partenere vor participa vineri, 1 Decembrie, incepand cu ora 11.00, la Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti. 

 
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a transmis Romaniei toate urarile de bine cu ocazia Zilei Nationale, evocand totodata sacrificiul eroilor care au murit pentru tara lor, relateaza Agerpres.
 

“SUA isi exprima multumirea pentru parteneriatul strategic pe care il avem cu Romania. Le dorim tuturor romanilor pace, dar, in acelasi timp celebram alaturi de ei unitatea de care se bucura astazi ca membru al comunitatii transatlantice. Totodata, trebuie sa ne amintim, asa cum o facem si in aceasta dimineata, sacrificiul pe care l-au facut romanii pentru a obtine tot ceea ce au astazi. Iar acest sacrificiu, in special in ultimii peste o suta de ani ani, a fost enorm. Toate urarile de bine si felicitarile noastre Romaniei cu ocazia Zilei Nationale!”, a afirmat ambasadorul, dupa ce a participat la ceremonia organizata in Parcul Carol I cu ocazia zilei de 1 Decembrie. 
 
O ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane a avut loc, vineri dimineata, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I pentru a marca Ziua Nationala, la eveniment fiind prezenti presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm. 
 
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a transmis, pe Facebook, un mesaj de Ziua Nationala, in care arata ca Romania trebuie sa aiba un ideal, idealul unei tari suverane si prospere, respectate in lume, relateaza News.ro.
 
“Visul unitatii noastre nationale a fost realizat, in urma cu aproape 100 de ani, prin jertfa pe front a soldatilor, prin elanul national al populatiei si prin actiunea unor oameni politici extraordinari. Acesti oameni intelepti, demni si curajosi au facut, impreuna cu Armata si cu voluntarii, Romania de peste 100 de ani, Romania de astazi. Ei au construit unitatea si suveranitatea nationala. Este datoria noastra sa le urmam exemplul si sa ne gandim la urmatoarea suta de ani. Romania trebuie sa aiba un ideal, idealul unei tari suverane si prospere, respectate in lume. Sa invatam lectia inaintasilor nostri si sa ramanem cu fata la istorie. Numai asa il vom putea realiza. La multi ani, Romania! La multi ani, tuturor romanilor!”, este mesajul liderului PSD.
 
Pana la aceasta ora, Liviu Dragnea nu a anuntat daca va participa la vreun eveniment public de Ziua Nationala.
 
Premierul Mihai Tudose a transmis, pe Facebook, un mesaj de Ziua Nationala, in care arata ca misiunea guvernantilor este sa contribuie in mod concret la dezvoltarea Romaniei, sa asigure servicii publice mai bune si prosperitate fiecarui roman, relateaza News.ro.
 
“Sarbatorim astazi Ziua Nationala, ziua Marii Uniri de la 1918, cu increderea si speranta confirmarii unei noi pagini de istorie pentru Romania, pentru romani. 1 Decembrie 1918 a facut ca Romania sa devina unita si respectata, iar istoria a demonstrat ca acest moment a deschis drumul catre o perioada de modernizare a tarii. Misiunea noastra este sa contribuim in mod concret la dezvoltarea Romaniei si sa asiguram servicii publice mai bune – asistenta medicala de calitate, un sistem de educatie performant, infrastructura adaptata nevoilor prezentului – si prosperitate fiecarui roman”, afirma premierul.
 
Mihai Tudose precizeaza ca 1 Decembrie le-a adus romanilor demnitate si indeplinirea idealului national.
 
“Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor nationale. Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei, ci si un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identitatii nationale. La multi ani, Romania! La multi ani romanilor din tara si de pretutindeni! La multi ani tuturor celor care traiesc in Romania!”, mai scrie seful Guvernului.
 
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<