Scandal la PNL! După principiul lui Orban: cine nu e cu mine, e împotriva mea

Scandal la PNL! După principiul lui Orban: cine nu e cu mine, e împotriva mea

Scandal la PNL! După principiul lui Orban: cine nu e cu mine, e împotriva mea

by February 1, 2018 0 comments

Grupurile parlamentare ale PNL s-au întrunit pentru a stabili funcțiile în noua sesiune parlamentară care începe astăzi. Șefia grupului PNL de la Camera Deputaților este disputată de Adriana Săftoiu și Raluca Turcan, aceasta din urmă susținută de Ludovic Orban.

Orban a invocat în discuțiile cu deputații PNL un sprijin de la Cotroceni pentru Raluca Turcan, în vreme ce Adriana Săftoiu a aflat că respectivul sprijin nu există în realitate. Situația a devenit una tensionată, cu reproșuri în ședința grupului deputaților liberali, potrivit stiripesurse.ro.

În cele din urmă, Raluca Turcan a învins-o la vot pe Adriana Săftoiu, cu 43 de voturi la 12.

Potrivit unor surse din cadrul ședinței, deputatul Cezar Preda l-a acuzat pe Orban că a „înroșit telefoanele” în PNL pentru a o susține pe Turcan. Preda a susținut nu este normal ca alegerile interne pentru o funcție să se desfășoare în acest fel, invocând și alegerea sa recentă, într-o manieră transparentă, într-o funcție a PPE.

Deputatul Lucian Bode a atacat-o direct pe Raluca Turcan, afirmând că a avut la dispoziție ultimul an pentru a arăta ce poate în postura de lider de grup, însă nu a realizat nimic.

Gigel Știrbu s-a adăugat corului de critici și i-a amintit lui Ludovic Orban că, pe vremea când era parlamentar, era cel care critica vehement practicile pe care a ajuns el însuși să le folosească pentru protejații săi.

Florin Roman a acuzat-o pe Raluca Turcan că folosește tribuna parlamentului în interes personal, pentru a-și face imagine, nu în beneficiul partidului.

Tensiuni sunt și între senatorii PNL. Liderului grupului, Iulian Dumitrescu, ar putea părăsi șefia Comisiei de Apărare. În locul său ar urma să vină Marcel Vela. Și Daniel Zamfir va fi ținta criticilor venite din partea oamenilor lui Orban în ședința de grup de la Senat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.