Cum vrea Liviu Dragnea să controleze viitorul României

Cum vrea Liviu Dragnea să controleze viitorul României

Cum vrea Liviu Dragnea să controleze viitorul României

by April 23, 2018 0 comments
Proiectul Guvernului „instituie obligaţia“ elaborării unui document numit „Strategia 2040”, care va realiza strategia de dezvoltare economică şi socială a României, potrivit adevărul.ro. Organismul care se va ocupa de realizarea strategiei va fi o comisie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, din care vor mai face parte reprezentanţi ai Preşedinţiei României, ai Guvernului, ai partidelor parlamentare,ai Academiei Române şi ai Consiliului de Programare Economică şi Comisiei Naţionale de Strategie şi prognoză.
De altfel, Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză vor realiza coordonarea metodologicăşi ştiinţifică a „Strategiei 2014“. Potrivit proiectului Guvernului, activitatea Comisiei „România 2040“ se va finaliza cu următoarele documente: a) Declaraţia politică de asumare a Strategiei naţionale pe termen lung „România 2040“; b) Strategia naţională pe termen lung „România 2040“; c) Prognozele şi scenariile de dezvoltare, precum şi detalierea acestora sub forma unui raport de fundamentare; d) Propuneri de actualizare a strategiilor sectoriale şi principalelor politici publice necesare pentru implementarea Strategiei „România 2040“. Obiectivele, obligatorii Mandatul Comisiei „Strategia 2040“ expiră la 1 iunie 2019, cu doar câteva luni înainte de următoarele alegeri prezidenţiale, până atunci fiind necesară terminarea strategiei care îşi va începe să-şi producă efectele imediat.
De altfel, Guvernul susţine în proiectul său că „odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia «România 2040»“. În plus, tot în iniţiativa gândită de Dăncilă şi colegii ei din PSD şi ALDE, este punctat faptul că la elaborarea proiectului legii bugetului de stat, autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu finanţele publice va lua în considerare cu prioritate prevederile Strategiei „România 2040“.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care îi dă preşedintelui Camerei Deputaţilor, adică Liviu Dragnea, puterea de a decide principalele obiective strategice ale României până în 2040, toate guvernele fiind obliigate să ţină cont de acestea.

Citeste mai mult: adev.ro/p7ldnt

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.